19.5.15

Απορρίπτει το σχέδιο Γιουνκέρ, η "Αριστερή Πλατφόρμα"...

Αριστερή πλατφόρμα: Σχέδιο άνευ όρων υποταγής το κείμενο Γιούνκερ
«Η συμφωνία, ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα, ή δεν μπορεί να υπάρξει»...
Την ώρα που κύκλοι της κυβέρνησης αποτιμούν θετικά την πρόταση της Κομισιόν για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της- παρότι...
ακόμα οι πληροφορίες προέρχονται από διαρροές- η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, η πλευρά Λαφαζάνη, δηλαδή, τοποθετείται αρνητικά, αναδεικνύει ως στοίχημα για την κυβέρνηση «την αναταλάντευτη εφαρμογή του ριζοσπαστικού της προγράμματος» και ξεκαθαρίζει πως η συμφωνία με τους θεσμούς «ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει».

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας iskra.gr, το οποίο τιτλοφορείται «Ετοιμάζουν τελεσίγραφα του τύπου ‘ή αυτό ή τίποτα’», αναφέρεται πως οι δανειστές θέλουν να εξωθήσουν την ελληνική οικονομία σε πλήρη χρηματοδοτική ασφυξία, «αξιώνοντας την άνευ όρων υποταγή της κυβέρνησης στα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα και στην εφαρμογή αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων».


Το άρθρο τονίζει πως προκαλεί «εξαιρετικά αρνητική εντύπωση» το δημοσίευμα σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν καθώς «έχει γίνει πρόδηλο πλέον ότι οι δανειστές, όταν αναφέρονται σε ‘μεταρρυθμίσεις’, στην πραγματικότητα εννοούν αντιλαϊκού χαρακτήρα απορρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, σαν αυτή του λιμανιού του Πειραιά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».


«Υπό αυτό το πρίσμα το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να επιδείξει μία αυξημένη αντίσταση απέναντι στις εντεινόμενες απειλές, αποκρούοντας τους εκβιασμούς και τις πιέσεις να βάλει στο ‘ψυγείο’ το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα. Μια συμφωνία με τους ‘θεσμούς’ ή θα είναι συμβατή με το κυβερνητικό πρόγραμμα ή δεν μπορεί να υπάρξει και σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρξει», καταλήγει το κείμενο.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: