13.5.15

Θίχτηκε ο Σταύρος…

Φοβάται μην δυσαρεστήσουμε την Μέρκελ...

Μεγάλο θέμα έγινε στην Βουλη, για το βίντεο που προβάλλεται στους σταθμούς του Μετρό με την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στην Αθήνα το 1941, γιατί...
όπως υποστηρίζουν πέντε βουλευτές του "Ποταμιού" κάτι τέτοιο δυσαρεστεί την γερμανική κυβέρνηση.

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομίας και Εξωτερικών οι βουλευτές του κόμματος Χριστίνα Ταχιάου, Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Ιάσονας Φωτήλας και Γρηγόρης Ψαριανός αφού «στηλιτεύουν» την ενέργεια αυτή, αναφέρονται στις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει και - μεταξύ των άλλων - σημειώνεται και η δυσαρέσκεια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι βουλευτές, ρωτούν δε τους υπουργούς, αν το γεγονός αυτό είναι σε γνώση και έγκριση του πρωθυπουργού, του υπουργείου Τουρισμού, ποιοι υπουργοί το αιτήθηκαν και ποιο είναι το σκεπτικό της επ' αόριστο προβολής του βίντεο.

Ζητούν ακόμη την κατάθεση των σχετικών εγγράφων και ρωτούν επίσης «με ποια αρμοδιότητα επιβάλλει η κυβέρνηση, τη χρησιμοποίηση του κυκλώματος του Μετρό για προπαγανδιστικούς λόγους των επί μέρους πολιτικών της.

Η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Κώστα Ήσυχου

«Για μια διαστρέβλωση που αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας» και για «μια κατασκευή που πατάει σε λάθος ή ακόμα και ανύπαρκτα δεδομένα, όπως και παραποιημένα γεγονότα», χαρακτηρίζει το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Κώστα Ήσυχου «το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το βίντεο που προβάλλεται στις τηλεοπτικές οθόνες των σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου της Αθήνας, με αφορμή κάποια δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, που στο μεταξύ πήρε διαστάσεις μετά από δημοσίευμα στο γερμανικό Spiegel»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: