25.5.15

«Εδώ ο κόσμος καίγεται…»...


-Κόντρα Ζωής Κωνσταντοπούλου - Νίκου Παππά. 
-Το "καρφί" της προέδρου της βουλής, για τον Διονύση Τσακνή: «Ελπίζουμε και εμείς να μην επαληθευτούν κάποιοι από τους στίχους σας»!

-O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, που διαφωνεί με την τοποθέτηση Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ζήτησε την αντικατάστασή του...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Χρησμός-προσπάθεια, να υποβαθμίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για την ΕΡΤ έπειτα από τις αντιδράσεις στελεχών όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το νέο ΔΣ του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ή μήπως δραματική προειδοποίηση για την...
εκρηκτική κατάσταση για την ελληνική οικονομία; 
Η φράση του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα ΜΜΕ, Νίκου Παππά «εδώ ο κόσμος καίγεται…» όταν ρωτήθηκε προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από δημοσιογράφους για τις εκτιμήσεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα της σημερινής κρίσιμης πολιτικά ψηφοφορίας, μάλλον απαντά σε όλους τους παραπάνω προβληματισμούς. 


Με μια ώρα καθυστέρηση και ανταλλαγή ήπιων αιχμών μεταξύ Νίκου Παππά και Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον ορισμό του νέου ΔΣ της ΕΡΤ που ήδη έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με την εισαγωγική ενημέρωση της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, το μέλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ζήτησε την αντικατάστασή του. Να σημειωθεί ότι ο κ. Πετράκος ανήκει στην ομάδα βουλευτών του κυβερνητικού κόμματος που διαφωνούν με την τοποθέτηση του κ. Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου.


Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση απάντησε στην κριτική που έχει ασκηθεί τόσο από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από συνδικαλιστές.


Απευθυνόμενος κυρίως προς την κυρία Κωνσταντοπούλου είπε «έχω υποστεί κριτική γιατί δεν επέλεξα πρόσωπα με εγγύτητα στις δικές μου αρχές ή στο κόμμα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να είναι αυτό το κριτήριο. Ουτε πιστεύω ότι  τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να λειτουργήσουν με αυτό το κριτήριο» για να προσθέσει πως εάν η κυβέρνηση επέλεγε πρόσωπα βάσει της κομματικής τους ταυτότητας τότε «θα ήμασταν ανοικτοί και ευάλωτοι στην κριτική. Εχουμε την δυνατότητα να αφήσουμε προς τα πίσω αυτή την τακτική κι σε αυτό θέλουμε να συμβάλουμε. Κανείς δεν ρωτήθηκε τι κόμμα ψήφισε τι θα ψηφίσει ή τι ψήφιζε».


Αναφορικά με την κριτική που εκφράζει μερίδα των συνδικαλιστών ο κ. Παππάς είπε: «Ακούστηκε κριτική από ορισμένες συνδικαλιστικές φωνές που καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί. Η βασική κριτική ήταν ότι οι εργαζόμενοι αποκλείονται από το ΔΣ. Κάθε άλλο καθώς με μυστική ψηφοφορία θα οριστεί εκπρόσωπος για ΔΣ».



Σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Παππάς, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Αυτονόητο είναι ότι τουλάχιστον όσοι έχουμε δώσει εξετάσεις στην αγωνία μας να αποκατασταθεί και το εργασιακό δικαίωμα και η ελεύθερη ενημέρωση που τελεί υπο την εποπτεία κράτους, κινούμαστε σε όλες τις τοποθετήσεις από αυτή την αγωνία. Και με αγωνία περιμένουμε τις τοποθετήσεις προτεινόμενων».


Η πρόεδρος της Βουλής μάλιστα εμφανίστηκε με όρεξη για σχολιασμούς. Όταν ο προτεινόμενος για την προεδρία της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής σε μια αποστροφή των λόγων του επισήμανε «Ελπίζω να μην με αποκηρύξουν τα παιδιά μου. Βιολογικά και μη όπως τα 400 τραγούδια μου», η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Ελπίζουμε και εμείς να μην επαληθευτούν κάποιοι από τους στίχους σας»!



Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αρκετοί – μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Βουλής – έχουν εκφράσει ανοικτά την διαφωνία τους με την επιλογή του κ. Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντα συμβούλου. Η κα. Κωνσταντοπούλου μάλιστα είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τις εργασίες της κεντρικής επιτροπής του κυβερνητικού κόμματος ανοικτή σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόσο για το θέμα της ΕΡΤ όσο και για την διαπραγματευτική τακτική.


Εκτός της κυριας Κωνσταντοπούλου που προεδρεύει της επιτροπής Θεσμών ισχυρές διαφωνίες φαίνεται να εκφράζουν για τον κ. Ταγματάρχη η κα. Ραχήλ Μακρή και ο κ. Θανάσης Πετράκος. 


πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: