21.5.15

Στη Ρίγα με στόχο την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων...

Με στόχο ένα θετικό πολιτικό αποτέλεσμα, που θα δώσει σημαντική ώθηση στις διαπραγματεύσεις και θα καταστήσει εφικτή μια συμφωνία ως το...
τέλος Μαίου προσέρχεται ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας. 

Το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται επίσημα στην ατζέντα της Συνόδου, η οποία είναι έκτακτη και μονοθεματική, αφού συγκαλείται από την Λετονική Προεδρία με θέμα τις σχέσεις της ΕΕ με τους Ανατολικούς της γείτονες και ιδιαίτερα με αντικείμενο το ουκρανικό ζήτημα. 

Ωστόσο στο Μαξίμου επενδύουν πολλά στις συναντήσεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου και ιδιαίτερα στην κοινή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ αλλά και με μια σειρά από άλλους ηγέτες ανατολικών χωρών της ΕΕ κυρίως, οι οποίοι προβάλλουν ενστάσεις στην προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωση των όρων του προγράμματος. 

Αν και η κυβέρνηση ευελπιστούσε το προηγούμενο διάστημα ότι στη Ρίγα θα ήταν εφικτή μια πολιτική συμφωνία με τους «μεγάλους» της ΕΕ και τους θεσμούς, που θα οδηγούσε στη σύγκλιση έκτακτου Εurogroup στις αρχές της επόμενης εβδομάδος και σε άμεση λύση στο πρόβλημα ρευστότητας της χώρας, οι προσδοκίες της τώρα εμφανίζονται αρκετά προσγειωμένες. Άλλωστε η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ, που συναντήθηκαν στο Βερολίνο τη Δευτέρα, φρόντισαν να στείλουν το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, πως η από κοινού συνάντησή τους με τον κ. Τσίπρα δεν υποκαθιστά το έργο των θεσμών. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: