7.5.15

Βενιζέλος: Δεν θα σας βγάλουμε από την δύσκολη θέση...

"Και να ξέρουν, ότι το κοινοβουλευτικά μικρό ΠΑΣΟΚ δεν θα τους βγάλει από την δύσκολη θέση." Το επιμύθιο αυτό στη δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει...
μια περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης του ΠΑΣΟΚ που υπονοεί ότι δεν σκοπεύει να γίνει "σωσίβιο" της κυβέρνησης αντισταθμίζοντας με την ψήφο του τυχόν διαρροές από την κυβερνητική παράταξη οψέποτε έρθει στη Βουλή η συμφωνία με τους δανειστές. 

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Βενιζέλου η χτεσινή συμφωνία Γιούγκερ - Τσίπρα σημαίνει ένα νέο μνημόνιο 3 με μέτρα που θα πρέπει να περάσουν από την Βουλή και όπως σημειώνει "τώρα δυστυχώς, συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο 3. Αλλά εδώ μας έφερε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά».  Πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι υπάρχει κόστος. Και αυτό τους βαραίνει όλους, όχι μόνο τον κ. Τσίπρα."

Το μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές, αφού το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί μέσα από μια ενδεχόμενη αποχή διαμαρτυρίας από την Βουλή να ..."εξομοιωθεί" με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφιση μνημονιακών μέτρων. 

Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής: «Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιεί ότι αυτά που συμφωνεί με τους διεθνείς συνομιλητές του δεσμεύουν τον ίδιο, την Κυβέρνησή του και τη χώρα και δεν μπορεί εύκολα να παλινδρομήσει. 

Αυτά όλα δεν έχουν ως σκοπό να πάρουμε μια συμπαθητική δήλωση στο  Eurogroup της Δευτέρας για να μην έχουμε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ερχόμενη Τετάρτη. 

Όλα αυτά πρέπει να οδηγήσουν σε άρση της αβεβαιότητας, σε μία υπεύθυνη συμφωνία στην οποία έπρεπε να έχουμε καταλήξει προ πολλού. Από τις 28 Φεβρουαρίου, για να βγούμε από το μνημόνιο και να πάμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Τώρα δυστυχώς, συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο 3. Αλλά εδώ μας έφερε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά».  

Πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι υπάρχει κόστος. Και αυτό τους βαραίνει όλους, όχι μόνο τον κ. Τσίπρα. Και να ξέρουν, ότι το κοινοβουλευτικά μικρό ΠΑΣΟΚ δεν θα τους βγάλει από την δύσκολη θέση.»

Το ζήτημα όμως που εγείρεται είναι και αν τα υπόλοιπα κόμματα της μνημονιακής όχθης θα επιλέξουν να απέχουν από την ψηφοφορία καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει το βάρος του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης με δεδομένο ότι είναι συχνά πυκνά τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες του Ποταμιού και της ΝΔ, πως  δεν ενημερώνονται πειστικά, ουσιαστικά και σε βάθος για την διαπραγμάτευση και φυσικά δεν κλήθηκαν να λάβουν μέρος σ΄ αυτήν, ώστε  να επιμεριστούν την πολιτική και κοινωνική ευθύνη...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: