18.5.15

Βούτσης: Η συμφωνία... δεν θα είναι μνημόνιο...


ΗΧΗΤΙΚΟ...
Στην πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ «έπεσε» έξω στις...
προεκλογικές του εκτιμήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε:

«Χρονικά ναι, δηλαδή με την έννοια ότι αυτό θα γινόταν πιο σύντομα από ό,τι πρόκειται να γίνει, γιατί συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι θα δοθεί μια νέα, βιώσιμη και ειλικρινής συμφωνία που δεν θα είναι μνημόνιο για τη χώρα. Βεβαίως, αυτό θα γίνει μετά από μεγάλη ταλαιπωρία αυτού του τετραμήνου και ελπίζουμε να γίνει.

Χρονικά μπορώ να πω ότι ενώ το περιμέναμε να γίνει πιο σύντομα και να υπάρξει διεθνής πίεση μεγαλύτερη ή καλύτερη αξιοποίηση των εσωτερικών αντιφάσεων, οι οποίες είναι υπαρκτές ανάμεσα σε ΔΝΤ - Ευρωπαίους και ανάμεσα στους Ευρωπαίους, σε αυτό το ζήτημα, βεβαίως, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πανευτυχείς για το πώς πήγε η κατάσταση. Η συμφωνία που θα γίνει δεν θα είναι μνημόνιο, δεν θα οδηγήσει σε ασφυξία, αλλά σε ανάπτυξη τη χώρα».

Στην ερώτηση αν συμμερίζεται την άποψη ότι μία μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη για τη χώρα από μη συμφωνία, ο ίδιος απάντησε:

«Ανάλογα με το τι εννοούμε μέτρια συμφωνία, δηλαδή αυτά που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας -και σας διαβεβαιώνω, είναι σχεδόν όλα- προσδιορίζουν και οριοθετούν μια τέτοια μέτρια συμφωνία που πιστεύω ότι και οικονομικά βιώσιμη είναι για το μέλλον της χώρας και πολιτικά υπερασπίσιμη.

Αλλά μία αντίληψη που θα έλεγε ότι μία οποιαδήποτε συμφωνία σαν αυτή που επαπειλείται από διάφορους κύκλους δανειστών δεν θα ήταν καθόλου μέτρια συμφωνία, θα ήταν εντελώς κακή, θα ήταν υπαναχώρηση και από το mail Χαρδούβελη, προφανώς δεν μας αφορά, δεν μπορούμε να συζητάμε με αυτά τα δεδομένα, αλίμονο».

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι «για τα διαθέσιμα θα σας πω ότι και είναι αλήθεια αυτό, για μισθούς και συντάξεις έχουμε στο διηνεκές, όπως, επίσης, και για επιδόματα ή για κάποιο ποσό για προμηθευτές του Δημοσίου, αυτό μπορεί να γίνεται κάθε μήνα και από εδώ και πέρα.

Βεβαίως δεν αρκεί. Η ασφυξία είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι μια προϊούσα διαδικασία, στον βαθμό που έχουμε τις μεγάλες υποχρεώσεις προς τους δανειστές».

Ακούστε το ηχητικό, EΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: