19.5.15

Θα ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς τον Γιάννη Πετρίδη;..

Με το που θα επιστρέψει τη Δευτέρα το σήμα της ΕΡΤ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο η κίνησή μας στις 4 το απόγευμα θα είναι μηχανική, αυτόματη: θα...
βάλουμε να ακούσουμε τον Γιάννη Πετρίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα!

«Από τις 4 στις 5», τριάντα τόσα (έξι;) χρόνια. Ο Γιάννης Πετρίδης ήταν εκεί την 11η Ιουνίου 2013, την ημερομηνία του «μαύρου». Δεν ήταν υπάλληλος της ΕΡΤ, ήταν από τους συμβασιούχους. Και αυτός και ο Κώστας Ζουγρής. Κανονικά τώρα δεν θα είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα επιστρέψουν, ο νέος νόμος δεν προβλέπει τίποτε για τους συμβασιούχους. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις αλλά δεν προχώρησε προς το παρόν το θέμα.

Επανέρχομαι: είναι δυνατόν να ανοίξει ξανά η Ε.ΡΑ, η Ελληνική Ραδιοφωνία και ο Γιάννης Πετρίδης να μην κάνει την εκπομπή του; Σχήμα οξύμωρο. Και δεν είναι καν συμβολικό, είναι πολύ περισσότερα και πιο βαθιά τα ζητήματα.

Η αλήθεια είναι πως ο «Βήμα 99.5» φέρθηκε εξαιρετικά στον Γιάννη Πετρίδη (καθημερινά, 6-8). Τον σεβάστηκε απολύτως, τον έκανε σημαία στο πρόγραμμά του, τον αξιοποίησε στο έπακρον. Και σωστά. Όμως πιθανότατα σε αυτή τη συγκυρία δυστυχώς να βγει χαμένος ο ραδιοσταθμός του ΔΟΛ. Κι αν επιστρέψει στην ΕΡΤ και η Μαρίνα Λαχανά (καθημερινά, 9-11) θα δημιουργηθεί μία τετράωρη «τρύπα» στο πρόγραμμά του που δύσκολα θα καλύπτεται.
Ας το σκεφτούν οι ιθύνοντες της νέας δημόσιας ραδιοφωνίας. Δεν μπορούν να ανοίξουν ξανά την Ε.ΡΑ χωρίς τους ανθρώπους-σύμβολα. Αρκετά ανεχτήκαμε τη ΝΕΡΙΤ και τα ραδιόφωνα σκιές. Ας επανέλθουμε επιτέλους λίγο σε νορμάλ καταστάσεις...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: