3.5.15

Απεργία στον κλάδο του εμπορίου...

Συγκέντρωση κατά του κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων
Σε απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο του εμπορίου προχωρά σήμερα, Κυριακή 3 Μαΐου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, αντιδρώντας στην προγραμματιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα σωματεία να...
λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία. Συγκέντρωση στην οδο Ερμού.

Η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ: 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, ενάντια στην προγραμματιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μάη 2015, στο πλαίσιο της συνέχισης της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νόμου (Ν.4177/13) των Σαμαρά-Βενιζέλου-Χατζηδάκη, στην κατάργηση του οποίου ακόμη να προχωρήσει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομίας. 

Όπως αποδείχθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις, μας έκανε εργαζόμενους - λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία.   

Τα δε μνημονιακά επιχειρήματα περί ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης μέσα από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, έχουν καταρρεύσει προ πολλού, εξυπηρετούν τη μονοπώληση του κλάδου από τις πολυεθνικές αλυσίδες, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου μαζί με τους εργαζόμενους απαιτούμε ΤΩΡΑ την κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας. 

Καλούμε για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση να μην εκπέμπει μηνύματα συνέχισης του μνημονιακού πλαισίου για τις Κυριακές, να διασφαλίσει πρώτα απ’ όλα τη δική της αξιοπιστία και να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία. 

Δηλώνουμε ότι, όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύ, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη! 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία μας να λάβουν μαζικά μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 ΜΑΗ 2015, αλλά και τους Εμπορικούς Συλλόγους όλης της χώρας να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: