6.5.15

Βίτσας: Οι ευθύνες για το Μνημόνιο θα διερευνηθούν ως το τέλος...



Οι πολιτικές επιλογές και ευθύνες για το Μνημόνιο θα διερευνηθούν ως το τέλος, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας, τονίζοντας, πως, «όποια ευθύνη με πανίσχυρες ενδείξεις υπάρξει, θα γίνει γνωστή και...
θα πάρει τον δρόμο της».

«Επί πέντε χρόνια η Ελλάδα ως χώρα, η κοινωνία μας, οι πολίτες αυτής της χώρας ζούμε μια δραματική πραγματικότητα. Ανεργία, περικοπές μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, διάλυση της διοικητικής μηχανής, ουσιαστική στέρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής της πιο αυστηρής κοινωνικής λιτότητας. Αυτή η πολιτική κρίθηκε από τον ελληνικό λαό και αποδοκιμάστηκε στις 25 Ιανουαρίου» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του, σημειώνοντας πως η πολιτική της αυστηρής λιτότητας «απέτυχε παταγωδώς» και «αυτό σήμερα αναγνωρίζεται πλέον και διεθνώς».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, έργο της Επιτροπής είναι να ερευνήσει και να απαντήσει στο γιατί επιλέχθηκε αυτή η πολιτική και εάν κέρδισε η Ελλάδα, εάν υπάρχουν συμφέροντα κάθε είδους που ωφελήθηκαν ή προστατεύθηκαν, ενόσω ο λαός υπέφερε και υποφέρει, και εάν υπάρχουν σκοτεινά σημεία όπου πρέπει να χυθεί φως.

Ο κ. Βίτσας κάλεσε όλα τα μέλη της Επιτροπής να βοηθήσουν, λέγοντας πως «η αλήθεια είναι λυτρωτική» ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να συμβάλει «στην καλή και δημοκρατική λειτουργία της Επιτροπής», που σημαίνει πως «θα δεν επιτρέψω να αποκρυφτεί οτιδήποτε κάτω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα και συγχρόνως δεν θα επιτρέψω πράξεις και παραλείψεις που αποσκοπούν στην στοχοποίηση προσώπων για καμία αιτία».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: