14.5.15

Μπαλτάς: «Ήταν λάθος η φράση μου για τη ρετσινιά της αριστείας»...

Μπαλτάς: «Ήταν λάθος η φράση μου για τη ρετσινιά της αριστείας»Μετανιωμένος εμφανίστηκε για την φράση που είχε πει κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης περί «ρετσινιάς της αριστείας» ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Μιλώντας στο...
Mega o κ. Μπαλτάς τόνισε ότι «πήραν μια φράση που ειπώθηκε από μένα στη ρύμη του λόγου. Ήταν λάθος η φράση μου για τη ρετσινιά της αριστείας».

Εξήγησε ότι αυτό που εννοούσε δεν ήταν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν άριστοι, αλλά ότι είναι «άλλο ο ανταγωνισμός για τον βαθμό και άλλο το συνεργάζομαι με τους συμμαθητές μου για να λύσω ένα πρόβλημα. Άλλο είναι η πίεση προς τα πάνω και άλλο η χαρά του μορφώνομαι και μαθαίνω».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των «αιώνιων φοιτητών» τονίζοντας ότι είναι μύθος τα περί επαναφοράς τους: «Είναι μύθος ότι τους επαναφέρουμε. Είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους και αν μείνουν ανενεργοί για δύο χρόνια μετά την αναμενόμενη αποφοίτησή τους, δεν συμμετέχουν πουθενά. Απλά παραμένουν στους καταλόγους και αν θέλουν να επανενεργοποιηθούν, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: