5.5.15

Μπαράζ δηλώσεων από Σόιμπλε, Μοσκοβισί, Σαπέν...

Νέος γύρος δηλώσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τρίτη και ενώ εντείνονται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-πιστωτών στο Brussels Group στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με...
πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους δήλωσε: «Είναι φυσιολογικό πριν από κάθε συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχουν εικασίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη με τους τρεις θεσμούς και την Ελλάδα».

Για το θέμα του ελληνικού χρέους ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «μπορούμε να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος μόνο αφού έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

O κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι το Eurogroup στις 11 Μαΐου θα διαπιστώσει σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα. Νωρίτερα είχε μάλιστα ξεκαθαρίσει: «Για εμάς το Grexit δεν είναι επιλογή. Δεν προετοιμάζουμε κανένα Grexit».

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή μιας συμφωνίας» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την έκτακτη σημερινή συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Έλληνα ομόλογο του Γιάνη Βαρουφάκη...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: