6.5.15

Το σχέδιο του Βαρουφάκη…

για την ανάκαμψη της Ελλάδας...

To πλάνο που έχει, για την ανάκαμψη της Ελλάδας, παρουσιάζει σε νέο του άρθρο o υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

Το...
άρθρο του υπουργού φέρει τον τίτλο "A Blueprint for Greece’s Recovery" και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Project -Syndicate.

Στα σημαντικότερα σημεία του άρθρου του, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει:

Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΕΚΤ) παρήγαγαν λίγη πρόοδο.

Ο λόγος είναι ότι όλες οι πλευρές επικεντρώνονται υπερβολικά στους όρους που πρέπει να συνοδεύουν την επόμενη ένεση ρευστότητας για την ελληνική οικονομία και όχι στο όραμα για το πως η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει και η οικονομία να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο.

Για να αρθεί το υφιστάμενο αδιέξοδο, πρέπει να οραματιστούμε μια υγιή ελληνική οικονομία.

Η βιώσιμη ανάκαμψη απαιτεί μεταρρυθμίσεις που να μπορούν να παράξουν συνέργειες, ώστε να απελευθερωθούν οι σημαντικές προοπτικές της χώρας από τη συμφόρηση που σημειώνεται σε αρκετούς τομείς της οικονομίας, όπως: παραγωγικές επενδύσεις, παροχή πιστώσεων, καινοτομία, ανταγωνισμός, κοινωνική ασφάλεια, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, αγορά εργασίας, πολιτιστική παραγωγή και φυσικά δημοκρατική διακυβέρνηση.

Επτά χρόνια αποπληθωρισμού και χρέους, ενισχυμένα από τις προσδοκίες πως η λιτότητα δεν θα τελειώσει ποτέ, αποδεκάτισαν τις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, αναγκάζοντας το εύθραυστο τραπεζικό σύστημα να σταματήσει να χορηγεί δάνεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: