22.5.15

Φορά Πρώτη Αριστερά...

pitsirikos.net

Μετά από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλάζει το «Πρώτη Φορά Αριστερά» και γίνεται «Φορά Πρώτη Αριστερά».

Η...
αλλαγή από «Πρώτη Φορά Αριστερά» σε «Φορά Πρώτη Αριστερά» δεν πρόκειται για κάποιο γαλλισμό -στα γαλλικά είναι σύνηθες το επίθετο να μπαίνει μετά το ουσιαστικό- αλλά επειδή τα αρχικά των λέξεων, με αυτή τη σειρά, μας δίνουν το ΦΠΑ.

Ο ΦΠΑ θα αυξηθεί -απλά, ψάχνουν τρόπο να μας το πουν, αφού μας προετοιμάσουν πρώτα για την αναγκαιότητα αύξησής του τα στελέχη της κυβέρνησης παρέα με τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ- και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του νέου Μνημονίου.

Βέβαια, ο ΦΠΑ είναι ο πλέον αντιλαϊκός έμμεσος φόρος -και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιο φορολογικό σύστημα και φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου- αλλά δεν πειράζει, αφού έτσι λέγανε και καμιά μαλακία, για να περνάει η ώρα.

Φυσικά, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, αφού η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα προς την φορολόγηση των ολιγαρχών, οπότε ο κάθε Έλληνας θα πιστεύει πως έχει το δικαίωμα να φοροδιαφεύγει.

Από την άλλη, αν πρέπει να επιλέξει κάποιος ανάμεσα στο να πληρώνει τον ΦΠΑ ή να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του, μάλλον θα επιλέξει να μην πληρώσει τον ΦΠΑ.

ΦΠΑ. Φορά Πρώτη Αριστερά.

(Μια διευκρίνιση για να μη με πρήζουν με παράπονα διάφοροι Συριζαίοι ή πασόκοι που έγιναν πρόσφατα ΣΥΡΙΖΑ: Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι, δεν απέκτησα το πρώτο σε αναγνωσιμότητα ατομικό site/blog στην Ελλάδα επειδή έγραφα ό,τι ήθελαν οι κυβερνήσεις, τα κόμματα ή οι οπαδοί τους. Το απέκτησα, γράφοντας αυτά που είχα κάθε φορά στο μυαλό μου. Και δεν σκέφτομαι να αλλάξω τώρα. Ευχαριστώ)...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: