15.5.15

Σταθάκης: Δεν θα γίνει συνταγματική αναθεώρηση...

Σταθάκης: Δεν θα γίνει συνταγματική αναθεώρησηΟ Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "υπέρ της προοδευτικής φορολογίας" και πως η κυβέρνηση δεν τάσσεται υπέρ του "flat tax".

"Υπέρ της...
προοδευτικής φορολογίας είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σε κάθε πολιτισμένο κράτος", τόνισε ο υπουργός Οικονομίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο συνέδριο του Economist.

Ακόμη, σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα γίνει συνταγματική αναθεώρηση, καθώς στη χώρα μας υπάρχει δημοκρατία.

Σε ερώτηση για τη ναυπηγική δραστηριότητα όπως, είπε ο υπουργός, εδώ και μια εικοσαετία εμφανίζει αρνητική πορεία. "Όμως μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη βιομηχανία. Να επηρεάσουμε την τάση φυγής των ελλήνων εφοπλιστών σε ναυπηγεία της ανατολής. Πρέπει να δούμε ιδέες αναστροφής της τάσης, ώστε ακόμη κι αν η ναυπήγηση γίνεται στο εξωτερικό, σημαντικό κομμάτι εργασιών της να γίνεται εδώ", εξήγησε ο κ. Σταθάκης.

Σχετικά με τις χρήσεις γης ο υπουργός είπε ότι το κτηματολόγιο ολοκληρώθηκε, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία, να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες και να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις εξαιρώντας το αρχαιολογικό κομμάτι συν το ότι το 1/3 της ελληνικής γης προστατεύεται από τη συνθήκη 'natura'.

"Εγώ στην πατρίδα μου τα Χανιά ξέρω ότι για να χτίσω το σπίτι μου θα πρέπει να περιμένω δύο χρόνια μιας και πρέπει να ελεγχθεί το οικόπεδο από την αρχαιολογία. Στο Τέξας βέβαια παίρνεις σε μια μέρα άδεια. Εδώ υπάρχουν άλλα δεδομένα, δεν πρέπει να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε ή να μη σεβαστούμε τις περιοχές natura;" κατέληξε ο υπουργός...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: