3.5.15

Ανδρεάδης προς τουρίστες: Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας...

Ανδρεάδης προς τουρίστες: Χρησιμοποιήστε την πιστωτική σας για να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή
... για να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή...
Έκκληση να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα έκανε προς τους 25 εκατ. τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν το φετινό καλοκαίρι την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.

Μιλώντας στον βρετανικό Observer του Guardian, ο Aνδρεάδης ενθάρρυνε την...
χρήση πιστωτικών καρτών όσο το δυνατό περισσότερο για να αποφευχθούν οι συναλλαγές με μετρητά, κι εν τέλει να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

«Έτσι τα καταστήματα και οι υπηρεσίες θα αναγκαστούν να κόβουν αποδείξεις» εξήγησε.

«Σε μια χώρα που ο φοροσυλλεκτικός μηχανισμός είναι αναποτελεσματικός, οι πιστωτικές κάρτες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Υπολογίζουμε ότι στις τουριστικές περιοχές η φοροδιαφυγή φτάνει το 40%», πρόσθεσε.

Υπολογίζεται ότι η Ελλάδα χάνει έσοδα περίπου 20 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή κάθε χρόνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Σχολιάζοντας την αύξηση του ΦΠΑ σε δημοφιλή νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, ένα μέτρο στο οποίο οι τουριστικές επιχειρήσεις αντιτίθενται.

«Αν και υπάρχει μια λογική πίσω από το μέτρο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλλει στη μέση της τουριστικής σεζόν την αύξηση, ενώ έχει ήδη προπληρωθεί το 60% των διακοπών. Είναι ένα μέτρο της τελευταίας στιγμής, που εξαγγέλθηκε χωρίς πλάνο ή στρατηγική, αλλά υπό τον πανικό» υποστήριξε ο κ. Ανδρεάδης.

  newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: