4.5.15

Μανιός: Θα υπάρξει λύση με βάση τις κόκκινες γραμμές μας...


 «Θα υπάρχει μια λύση και μια συνεννόηση που θα εμπεριέχει έντονα πολιτικά στοιχεία, γιατί διαφορετικά δεν γίνεται να υποκύψουμε σε όλα αυτά. Η κυβέρνηση έχει προσδιορίσει τις κόκκινες γραμμές, οι οποίες είναι...

αυτό που εμείς λέμε έντιμος συμβιβασμός. Κι από αυτές τις γραμμές δεν πρόκειται να φύγουμε κι εκτιμώ ότι θα τις σεβαστούν οι εταίροι, θα υποχρεωθούν να τις σεβαστούν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν επιλέξει ένα τεράστιο ρίσκο, ένα τεράστιο πρόβλημα στην ευρωζώνη», δήλωσε ο κ. Μανιός στο "Κόκκινο" με αφορμή την διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

     
Και πρόσθεσε: «Η διαπραγμάτευση μας θα έχει τέλος που θα εμπεριέχει την άμυνά μας, δεν θα είναι μια συνθηκολόγηση, μια υποταγή.  Η κυβέρνηση βάζει ένα όριο,. με το οποίο μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα εκτός μνημονιακών πολιτικών, να σταματήσει η κατρακύλα και να μπούμε σιγά σιγά σε μια αναπτυξιακή πολιτική. 

Εκτιμώ ότι στο τέλος θα επέλθει μια συμφωνία που θα εμπεριέχει έντονο το πολιτικό στοιχέιο, συμβιβασμό κι από τις δύο πλευρές  με αναγνώριση του πολιτικού ζητήματος. Ηθικά και πολιτικά η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει συμβιβασμό αυτόν που έχει επαναλάβει πολλές φορές: καμία υποχώρηση στα εργασιακά, όχι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,  όχι απολύσεις, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: