13.5.15

«Η απόσταση σε συγκεκριμένα ζητήματα είναι μεγάλη»...

«Η απόσταση σε συγκεκριμένα ζητήματα είναι μεγάλη»
Κορωνάκης: Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο τα προηγούμενα χρόνια...
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θα επιλέξει αυτή τη στιγμή τη σύγκρουση και δεν βλέπω το λόγο να μην επιτευχθεί συμφωνία με βάση τις...
παραχωρήσεις που έχουν γίνει από την ελληνική πλευρά», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, σε δηλώσεις του την Τετάρτη στον "Real FM".

«Ο μόνος λόγος είναι κάποιοι φανατικοί της λιτότητας να διεκδικήσουν μέχρι τέλους η Ελλάδα να μην μπορέσει να έχει ένα δρόμο αξιοπρέπειας που θα βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια», σημείωσε.

Στο ερώτημα αν η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές παραμένει μεγάλη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η απόσταση σε συγκεκριμένα ζητήματα είναι μεγάλη, αλλά εδώ πρέπει να δούμε και τους λόγους. Για ποιο λόγο, ας πούμε, υπάρχει αυτή η απόσταση στα εργασιακά; Μήπως σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις; Εγώ νομίζω ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο τα προηγούμενα χρόνια και κάποιοι φανατικοί κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλανε αυτό το μοντέλο να το αναπαράγουν και στο εσωτερικό των χωρών τους».

«Είναι ζήτημα λοιπόν και εσωτερικό τους το να μην επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις γιατί θα ακυρώσουν το μοντέλο που χτίζουν και για την υπόλοιπη Ευρώπη και το ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Με βάση αυτό είναι κρίσιμο και για εμάς, πιο κρίσιμο θα έλεγα και για το μέλλον της Ευρώπης, αν θα έχουμε μια αγορά εργασίας-ζούγκλα ή αν θα έχουμε κανόνες και συλλογικές συμβάσεις και οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Άρα με βάση αυτό εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σε ορισμένα θέματα», πρόσθεσε ο κ. Κορωνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: