13.5.15

Εισαγγελέας και τραυματίες στα επεισόδια στο ΑΠΘ...

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η εισβολή 30-40 ατόμων στο ΑΠΘ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές. Δύο άτομα τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια, τα οποία...
καταδίκασαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις.

Σε διαγνωστικές εξετάσεις υποβλήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δύο νεαροί, ηλικίας 21 και 28 ετών, που τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και οι δύο τραυματίες έφθασαν περπατώντας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ φέρουν ο ένας ένα θλαστικό τραύμα και ο άλλος κάποιες κρανιοπροσωπικές κακώσεις.

Για τα επεισόδια στους χώρους του ΑΠΘ, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, αφότου ενημερώθηκε σχετικά από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, έδωσε εντολή να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις όσων τα προκάλεσαν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες 30-40 άτομα, τα οποία είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες, εισέβαλαν σε διάφορες Σχολές και Τμήματα του ΑΠΘ. Τα μεγαλύτερης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στη Γεωπονική Σχολή και μικρότερης έντασης στο Οικονομικό, στη Φιλοσοφική και το Πολυτεχνείο, όπου υπήρξαν και καταγγελίες για κλοπή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα τραπεζάκια παράταξης.

Τα επεισόδια και τις επιθέσεις ενάντια σε φοιτητές στο ΑΠΘ κατήγγειλε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει, τα περιστατικά βίας που εκτυλίχθησαν «έχουν στόχο να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και να κρατήσουν το φοιτητικό σώμα μακριά από την εκλογική διαδικασία». «Τώρα που οι φοιτητικές εκλογές μπορούν να αποκτήσουν εκ νέου αξία καθώς γίνονται ήδη κάποια πρώτα βήματα προς έναν ριζικό εκδημοκρατισμό του Πανεπιστημίου, κόντρα στην απαξίωση των μαζικών δημοκρατικών διαδικασιών που είχε επιβληθεί το προηγούμενο διάστημα και με τη λυσσαλέα αντίδραση του νεοφιλελεύθερου, συντηρητικού μπλοκ εντός κι εκτός σχολών, τέτοια περιστατικά λειτουργούν εις βάρος του φοιτητικού κινήματος και των αγώνων στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Μόνος στόχος τους ήταν η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πετούσαν κράνη, ξύλα, καδρόνια, κολονάκια από πεζοδρόμια και χτύπησαν κάποια παιδιά πολύ άσχημα, χειρότερα ένα παιδί από το Τμήμα Δασολογίας» δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Γεωπονίας, που ήταν παρών στη διάρκεια των επεισοδίων.

Από την πλευρά της ΠΑΣΠ, φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας ανέφερε, ότι «είναι ξεκάθαρο πως οι κουκουλοφόροι ήλθαν με σκοπό τη βία».«Δεν αντιπροσωπεύει αυτό που έγινε τους αγώνες που πρέπει να κάνουν οι φοιτητές σήμερα, είναι προβοκατόρικο δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, γι' αυτό πρέπει να απομονώσουν οι φοιτητές αυτά τα στοιχεία, να τα απορρίψουν» πρόσθεσε, ενώ όσον αφορά την εκλογική διαδικασία στο Τμήμα διευκρίνισε ότι «συνεχίστηκε, γιατί δεν ανέβηκαν πάνω να πειράξουν τις κάλπες, αν και η συμμετοχή των φοιτητών επηρεάστηκε πολύ από τα επεισόδια».

Τα επεισόδια καταδίκασε και η παράταξη της ΕΑΑΚ, ενώ εκπρόσωπός της από το Τμήμα δήλωσε ότι «καταδικάζουμε την ενέργεια, θεωρούμε ότι τέτοια επεισόδια δεν συνάδουν με το φοιτητικό κίνημα, το υποβαθμίζουν, δεν αποτελούν λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού και τρόμου στους φοιτητές»...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: