24.5.15

Αλέξη μου, τον Τσιτσιμπίκο!..

Η Ζωή, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, τα είπε έξω απ’ τα δόντια στον πρωθυπουργό, για τον κ. 
 Λάμπη Tαγματάρχη, τον καθ’ ημάς Τσιτσιμπίκο.

«Δεν μπορεί να ‘ναι ο Ταγματάρχης, επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ».

Αλλά η αντίδραση για το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει…
απλωθεί, όχι μόνο στα στελέχη, αλλά και στους φίλους και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο διαδίκτυο έχουμε καθημερινά δημοσιεύματα όπως αυτό από τις typologies.gr:

«Στα χαρακώματα» για τον Ταγματάρχη!

Σκληρή κόντρα μέχρις εσχάτων για τον έλεγχο της ΕΡΤ, όταν και αν αυτή ανοίξει Αύριο, Δεύτερα, στη 1.00, το μεσημέρι, τα πέντε πρόσωπα που προτείνονται για το νέο ΔΣ της από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος Διονύσης Τσακνής, ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης και τα μέλη του ΔΣ, Μιχάλης Γρηγορίου, Έλλη Παπακωνσταντίνου και ο Νίκος Τρανός, θα αντιμετωπίσουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο Λάμπης Ταγματάρχης, που έχει συγκεντρώσει τα πυρά, πρώην εργαζομένων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σίγουρο είναι πως αυτή τη Δεύτερα δεν πρόκειται να ανοίξει η ΕΡΤ, όπως είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας…

Η μάχη γίνεται για να υπάρξει …παρόν και μέλλον για την ΕΡΤ, καθώς με την τακτική που ακολουθήθηκε, η ΝΕΡΙΤ εξακολουθεί να εκπέμπει, 4 μήνες μετά την αναληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και 20 μέρες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Οι εσωτερικές κόντρες για το ποια ΕΡΤ θα ανοίξει και η δυστοκία για την ανεύρεση των προσώπων συνέτειναν στην καθυστέρηση και η κυβέρνηση χάθηκε στη μετάφραση. 

Οι ισορροπίες έχουν ως εξής: Οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο πρόσωπο του Λ. Ταγματάρχη, ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ θεωρεί πως θα οδηγήσει την ΕΡΤ σε συρρίκνωση. Επιπλέον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επηρεασμένοι από τους εργαζόμενους έχουν αρνητική στάση.

Το παρασκήνιο είναι έντονο. Το περασμένο Σάββατο, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν επί 3 ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας μεταξύ άλλων τη διαφωνία της, για την επιλογή Ταγματάρχη. Μια μέρα νωρίτερα, οι Τσακνής και Ταγματάρχης είχαν ειδοποιηθεί να είναι σε εγρήγορση για τη Δευτέρα, οπότε και προέκυψε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα πως οι Διονύσης Τσακνής και Λάμπης Ταγματάρχης είναι οι ανθρωποι που τυγχάνουν της εμπιστοσύνης τους, ενώ ταυτόχρονα όρισε την 25 Μαϊου ως ημερομηνία έναρξης της ΕΡΤ. Το πλέον εύκολο ήταν να μην τηρηθεί η ημερομηνία. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ορίστηκε για το πρωί της Πέμπτης 21ης Μαΐου, ενώ ήταν γνωστό, πως ο υπουργός Νίκος Παππάς, θα συνόδευε τον Πρωθυπουργός στη Ρίγα της Λεττονίας. Στο μεσοδιάστημα όμως οι επαφές με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο υπουργός επικρατείας, με επιστολή του ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας και η πρόεδρος της Βουλής όρισε νέα ραντεβού για την ακρόαση των μελών για αύριο Δευτέρα. 

Η Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά αν υπάρξει αρνητική ψήφος η κατάσταση θα μπεχτεί κι άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: