17.5.15

Κανένας «συμβιβασμός», από την Αριστερή Πλατφόρμα...

Να μην υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών και να μείνει ανυποχώρητη στις προεκλογικές της θέσεις καλεί την κυβέρνηση η...
ιστοσελίδα iskra.gr, που εκφράζει τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, τονίζοντας πως οι πιστωτές της χώρας εμφανίζονται άτεγκτοι στις απαιτήσεις τους.

Στο άρθρο της ιστοσελίδας υπό τον τίτλο «Οι δανειστές δεν διαπραγματεύονται. Εκβιάζουν συμφωνία άτακτης υποχώρησης» γίνεται αναφορά στο απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο διέρρευσε χθες και που όπως σημειώνει το iskra.gr, αναφέρει ότι η χρεοκοπία της χώρας βρίσκεται επί θύραις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει κατά κράτος από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να εγκαταλείψει τις προοδευτικές αρχές της και αξίες και να λάβει νέα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Όμως, όπως αναφέρει το iskra.gr, η Ελλάδα οφείλει να μην υποκύψει «και δεν θα υποκύψει, στις πιέσεις των δανειστών για αθέμιτους συμβιβασμούς που θα περιλαμβάνουν μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στις ριζοσπαστικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «σε μια Ευρωζώνη που παραπαίει μέσα στα αδιέξοδά της, οι απειλές περί πτώχευσης και επιστροφής της Ελλάδας στο εθνικό νόμισμα με τις οποίες επιχειρούν οι κυρίαρχοι ευρωενωσιακοί κύκλοι να εκβιάσουν και να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε ταπεινωτική υποχώρηση, δεν θα πρέπει να σκιάζουν τον ελληνικό λαό».

Στο άρθρο τονίζεται ότι στο όνομα της λαϊκής εντολής που έλαβε, η κυβέρνηση θα πρέπει να μείνει και θα μείνει, με τη στήριξη του ελληνικού λαού, ανυποχώρητη, αποκαλύπτοντας ότι το μαχαίρι που βάζουν οι δανειστές στο λαιμό της χώρας κόβει και από τις δύο πλευρές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «το ενδεχόμενο μιας μη- συμφωνίας θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στους "εταίρους", αφού η χώρα μας διαθέτει πολλές εναλλακτικές και βιώσιμες λύσεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: