20.5.15

Γιούνκερ: Ασκούμενοι σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, Τσίπρας-Βαρουφάκης...

Η ηγετική ομάδα του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η συνάντηση τους εντυπωσίασε...
σύμφωνα με πηγές της γερμανικής εφημερίδας "Handelsblatt". 

Μεταξύ άλλων έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης της Ελλάδας και η συζήτηση κατέληξε να γίνει σε υψηλούς τόνους, όπως μεταφέρουν συμμετέχοντες. Ο Γιούνκερ επέμενε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία μέλος της ευρωζώνης, διακηρυγμένος στόχος της Αγκελα Μέρκελ και του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά όχι πάση θυσία. 

Η γερμανική πλευρά επιμένει και περιμένει από τον πρωθυπουργό Τσίπρα κατάλογο δεσμευτικών μεταρρυθμίσεων.

Κατά τη συζήτηση ο Γιούνκερ φέρεται να παρομοίασε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη σαν δύο ασκούμενους που κάνουν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, όπως μεταφέρουν βουλευτές που συμμετείχαν στη συζήτηση, αλλά ο πρόεδρος της Κομισιόν επέμενε στη συνέχιση του προγράμματος στήριξης για να διασφαλιστεί η συνοχή της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, δεν είναι πλέον μυστικό ότι αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί θεωρούν ότι ο Γιούνκερ λόγω των διαφορετικών του προτεραιοτήτων κρατά εφεκτική στάση απέναντι στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το ΔΝΤ που εμμένει στην ίδια σκληρή γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: