20.5.15

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Ε.Ε...

...για την τόνωση της ζήτησης...
Ερώτηση για τα μέτρα που έχει προτείνει η Κομισιόν στα κράτη-μέλη και το Συμβούλιο, ώστε να...
τονωθεί η καταναλωτική και επενδυτική ζήτηση, που σύμφωνα με τις Εαρινές Προβλέψεις για την ευρωπαϊκή οικονομία θα σηκώσουν το βάρος της ανάκαμψης και ανάπτυξης το 2015, κατέθεσε σήμερα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην ερώτησή του, μνημονεύει τα συμπεράσματα των Εαρινών Προβλέψεων των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «τόσο στις ευρωπαϊκές οικονομίες όσο και στην ελληνική οικονομία η ενεργός ζήτηση και ιδιαίτερα η ιδιωτική κατανάλωση θα αποτελέσει τον βασικό μοχλό και τον καθοριστικό παράγοντα οποιασδήποτε ενδεχόμενης ανάκαμψης και ανάπτυξης».

«Με δεδομένο ότι, τόσο η Κομισιόν, όσο και αρκετές κυβερνήσεις κρατών-μελών, παραμένουν προσηλωμένες σε υφεσιακά μέτρα και σε “διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις” που πλήττουν το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών... Με ποιο τρόπο θα ενισχυθεί η ενεργός ζήτηση στις ευρωπαϊκές οικονομίες, ώστε να “σηκώσει” το βάρος της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, όπως εκτιμάται και στις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν», τονίζει ο ίδιος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: