25.5.15

Τι είπε ο Σακελλαρίδης για τις ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη...

Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Για το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επανέλαβε, πως, «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα προβλήματα ρευστότητας είναι...
γνωστά. Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας γι’ αυτό και επιδιώκουμε τη συμφωνία αυτή».

Για τους μισθούς και τις συντάξεις, υπογράμμισε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα για το τέλος Μαΐου. 


«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί. Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχτεί μια συμφωνία με έντιμα χαρακτηριστικά που ορίζονται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ανέφερε επίσης πως τα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση είναι εκείνα του ΦΠΑ, το Ασφαλιστικό, το ζήτημα των δημοσιονομικών και για τα εργασιακά. «Σε αυτά γίνεται η συζήτηση», σημείωσε.


Για το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει «όταν υπάρχουν μέσα από τις διαπραγματεύσεις οι ώριμες συνθήκες ώστε να λάβει χώρα. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει σε πολύ σύντομο διάστημα».


«Η συμφωνία που θα φτάσει στη Βουλή θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να μην υπάρχει κάποιο θέμα σε σχέση με την ψήφισή της. Συζητάμε για μια ενιαία συμφωνία, όπου θα μπουν όλα τα θέματα που έχει αναγγείλει ο πρωθυπουργός, που θα δίνει πραγματικές λύσεις και ανάσες στην ελληνική οικονομία», τόνισε επίσης.


Σε ερώτηση για τον υπουργό Οικονομικών και το θέμα των ηχογραφήσεων απάντησε ότι ο κ. Βαρουφάκης σέβεται απολύτως την εμπιστευτικότητα των συνεδριάσεων που λαμβάνουν χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: