7.5.15

Σακελλαρίδης: Το θέμα του χρέους, το αφήνουμε για την επόμενη περίοδο»...

«Θέση μας είναι η συμφωνία να έρθει το συντομότερο δυνατό»...
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τη λαϊκή βούληση», τόνισε ο Σακελλαρίδης για το δημοψήφισμα, ενώ στο ερώτημα αν στην κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ προβλέπεται...
ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου, είπε:
«Η αξιολόγηση θα αφορά αυτό πάνω στο οποίο θα συμφωνήσουμε και πάνω σε αυτά που θα εφαρμοστούν. Αυτά θα αφορά η αξιολόγηση».
Για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο έχει παρουσιαστεί στον κοινωνικό διάλογο και είπε ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και θα πάει στη Βουλή για έγκριση από την κυβερνητική πλειοψηφία και δεν θα ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία.

Για το ασφαλιστικό είπε ότι «η θέση μας είναι η ίδια. Δεν μιλάμε για μείωση συντάξεων. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μειώσεις συντάξεων».


«Θέση μας είναι η συμφωνία να έρθει το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε και είπε ότι η συμφωνία θα πάει στη Βουλή.


Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ και αν χρειαστεί θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Στο ενδεχόμενο να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο πριν τη συμφωνία για να δείξει καλή θέληση, είπε «όχι δεν πρόκειται να κατατεθεί νομοσχέδιο τη Δευτέρα».


Για το non paper τις κυβέρνησης που έκανε λόγο για ρήξη και διαφωνίες μεταξύ των θεσμών, είπε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα. «Δεν πρέπει να υπάρχει προσδοκία των θεσμών ότι η Ελλάδα θα κάνει πίσω σε όλα. Πρέπει να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το κάνει η ελληνική πλευρά, αλλά πρέπει να γίνει και από την άλλη πλευρά», σημείωσε.


Πρόσθεσε ότι το θέμα του χρέους δεν το βάζουμε εμφατικά για να μπορέσει να κλείσει η διαπραγμάτευση. «Το αφήνουμε για την επόμενη περίοδο» είπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: