21.5.15

Τσιτσιμπίκο, βάσανα που έχει η αγάπη (της εξουσίας)!...

Ο Λάμπης Ταγματάρχης
Ολοι εναντίον Λάμπη...

 Δημήτρης Κανελλόπουλος

Πώς να συνεδρίαζε σήμερα το πρωί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του Διονύση Τσακνή στη θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ και του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της δημόσιας τηλεόρασης, με τέτοιο εκρηκτικό κλίμα;

Μύριζε...
μπαρούτι το σκηνικό. Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί, η κυβέρνηση ζήτησε να γίνει πιο νωρίς (8.30) και να είναι πιο... μαζεμένη επειδή... αναχωρούσε για τη σύνοδο κορυφής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν δέχτηκε επικαλούμενη τον κανονισμό και την ανάγκη πραγματοποίησης μιας διεξοδικής συζήτησης γύρω από το θέμα, με αποτέλεσμα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς να ζητήσει την αναβολή της για την επόμενη εβδομάδα.

Αντε να δούμε τώρα πώς θα ανοίξει η ΕΡΤ τη Δευτέρα...

Ετσι θα ηρεμήσει και το Ποτάμι, μια και δύο βουλευτές του, ο Σπ. Δανέλλης και ο Γρ. Ψαριανός, θεωρούσαν πως η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ελάμβανε χώρα κατά παράβαση του κανονισμού.

«Η συνεδρίαση αυτή δεν είχε εγγραφεί –ως είθισται– στο πρόγραμμα των κοινοβουλευτικών εργασιών αυτής της εβδομάδας», υποστηρίζουν με δήλωσή τους.

«Η συνεδρίαση αυτή δεν αποφασίστηκε –ως είθισται– στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ούτε καν από το Προεδρείο της ίδιας της Επιτροπής. Της συνεδρίασης αυτής δεν είχε προηγηθεί –προ πενθημέρου– η διανομή των βιογραφικών σημειωμάτων και όλων των δικαιολογητικών, όπως ρητά ορίζει το άρθρο 49Α του Κανονισμού της Βουλής, στο οποίο, επίσης, ρητά και κατηγορηματικά παραπέμπει ο νόμος για την ΕΡΤ».

Την αναστολή της σημερινής διαδικασίας είχε ζητήσει από το Πρωτοδικείο Αθηνών ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ, Γιώργος Κόκκας, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η έκδοση προσωρινής διαταγής θα συζητηθεί σήμερα. Ως προς την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων στο τιμόνι της ΕΡΤ, ο κ. Κόκκας αναφέρει ότι αυτή έγινε «αυθαίρετα (“εν κρυπτώ και παραβύστω”) χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία».

Στην επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη αντιδρούν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. «Εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας για την τοποθέτηση στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενός προσώπου που υπηρέτησε ιδέες και σχέδια συρρίκνωσης που απορρίπτουμε, τον Λάμπη Ταγματάρχη, και τον καλούμε να μην επιχειρήσει να συνεργαστεί εκ νέου με το ίδιο αυτό σύστημα» γράφουν στο ομόφωνο ψήφισμα της συνέλευσής τους.

 efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: