4.5.15

«Ο στρατηγός δεν παραιτείται, εκτελείται» κατά τον Πάγκαλο...

Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος
Τη δίκη του εκτίμηση για το μέλλον του Γιάνη Βαρουφάκη στην κυβέρνηση εκφράζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο με τίτλο «Στη φουρτούνα φαίνεται ο καλός καπετάνιος», που δημοσιεύεται στην...
προσωπική του ιστοσελίδα. «Στο πεδίο της μάχης στρατηγός δεν παραιτείται», αλλά «αν δεν γίνεται τίποτα άλλο, εκτελείται», γράφει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, δίνει συμβουλές στον υπουργό Οικονομικών για το τι πρέπει να κάνει κανείς «και τι πρέπει να αποφεύγει για να γίνει ανεκτός μέσα σε ένα πολιτικά και αισθητικά εχθρικό περιβάλλον».

«Πρέπει να είσαι σεμνός και διακριτικός και να μη δίνεις αφορμές για να σε απομονώσουν με το ντύσιμό σου ή τις εκφράσεις σου ή την εν γένει εμφάνισή σου. Πρέπει να είσαι ταπεινός και αυστηρά προετοιμασμένος για να επιβάλλεις το σεβασμό και να αποκτήσεις κύρος. Πρέπει από την ημερήσια διάταξη να επιλέγεις θέματα που έχουν γενικότερη σημασία και όχι μόνο το στενό εθνικό σου συμφέρον και να υποστηρίζεις μια γενικότερη άποψη για την Ευρώπη, επιλέγοντας με πολλή προσοχή του συμμάχους που θα αποκτήσεις και τους αντιπάλους οι οποίοι ενδεχόμενα θα προκύψουν», διαβάζουμε.

Και συνεχίζει: «Αν όλα αυτά τα τηρήσεις, τότε έχεις την ικανοποίηση ότι έκανες τη δουλειά σου σωστά. Και για όσους ζητούν την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, στο πεδίο της μάχης στρατηγός δεν παραιτείται. Αν δε γίνεται τίποτα άλλο, εκτελείται».

Στο κείμενο του ο κύριος Πάγκαλος λέει πως «κανείς δεν είναι τέλειος και όποιος νομίζει ότι ξεχωρίζει απ’ τους άλλους κατά τρόπο καθοριστικό και μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, είναι απλώς ένα ψώνιο από τα τόσα που εμφανίζονται στην πολιτική ζωή».

Τέλος, ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου παρομοιάζει έμμεσα τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ναπολέοντα, μνημονεύοντας το Βατερλό, όπου ηττήθηκε ο Βοναπάρτης και όχι κάποιος από τους στρατάρχες του, όπως δεν παραλείψει να σημειώσει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: