13.5.15

Μάρδας: «Οι εκλογές έγιναν τον Γενάρη για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Φλεβάρη»...

Μάρδας: «Οι εκλογές έγιναν τον Γενάρη για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Φλεβάρη»
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη δει από τον Δεκέμβρη,  πως, τον Φεβρουάριο θα εμφανιστεί «τρύπα» ύψους 450 εκατ. ευρώ...
Για την επιλογή του χρόνου προκήρυξης εθνικών εκλογών τον περασμένο Γενάρη, μίλησε στην επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. 

Ο υπουργός δήλωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούσε να...
ξεκινήσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο, καθώς ήδη από τον Δεκέμβρη είχε φανεί πως τον Φλεβάρη θα εμφανιστεί «τρύπα» ύψους 450 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, εξέλιξη που απειλούσε να τινάξει στον αέρα την καταβολή μισθών και συντάξεων. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την επιλογή της τότε κυβέρνησης να προκηρύξει εκλογές μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς όπως είπε, ο μήνας αυτό είναι από τους καλύτερους σε δημοσιονομική απόδοση. «Όταν παραλάβαμε, πήραμε ένα χαρτί με τις χρηματοροές που έδειχνε ότι υπάρχει 452 εκατ. ευρώ άνοιγμα στις 24 του Φλεβάρη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε:
« όταν όμως η προηγούμενη κυβέρνηση έβλεπε ότι αυτό το άνοιγμα θα υπήρχε το Φλεβάρη, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας τον Ιανουάριο γιατί υπήρχε ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το Φλεβάρη, χωρίς να μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις». 

Ωστόσο αυτό που προκαλεί σύγχυση και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά είναι ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος κατείχε την επίμαχη περίοδο τα «κλειδιά» του κρατικού προϋπολογισμού, Χρ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε το κενό των 450 εκατ. ευρώ του Φεβρουαρίου. Ο κ. Σταϊκούρας πάντως, επιτέθηκε στη κυβέρνηση, επιχειρώντας να αντιστρέψει το επιχείρημα, λέγοντας πως ενώ γνώριζε τα ταμειακά προβλήματα, δεν ζήτησε χρήματα κατά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: