25.5.15

ΕΡΤ: Προειδοποιητικές..."βολές" ...

Ο Λάμπης Ταγματάρχης
...πριν από την ακρόαση του Τσιτσιμπίκου...
Δύσκολη έως και... τρικυμιώδης αναμένεται η σημερινή (13.00) ακρόαση των Λάμπη Ταγματάρχη και Διονύση Τσακνή, νέου διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου αντίστοιχα της καινούργιας ΕΡΤ, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κατά τη...
συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε αρχικά ένα «μικροεπεισόδιο» με τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη (πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ), ο οποίος (προχθές) διέκοψε ουσιαστικά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όταν εκείνος αναφέρθηκε στην ΕΡΤ, κάνοντας ένα σχόλιο ότι όλα γίνονται «χωρίς τους εργαζόμενους».

Δεν ακούστηκε από τα μικρόφωνα αλλά ο πρωθυπουργός σταμάτησε για λίγο και μετά με πιο έντονο ύφος επανέλαβε ότι η λειτουργία της ΕΡΤ έχει καθυστερήσει και όλοι έχουν υποχρέωση να σταματήσουν να κωλυσιεργούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επαναλειτουργία της.


Τόνισε μάλιστα ότι η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί μόνο για να βρουν κάποιοι τη δουλειά τους, αλλά προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης, έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης και να υπάρχει πλουραλισμός… Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Καλφαγιάννης αποδοκιμάστηκε και τελικά εγκατέλειψε την αίθουσα.


Χθες όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήρθε η ώρα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στην τοποθέτησή της εξαπέλυσε προειδοποιητικές «βολές», κρίνοντας τις επιλογές προσώπων στη νέα διοίκηση της ΕΡΤ που έγιναν από τον αρμόδιο για τα ΜΜΕ υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι η επιλογή Λάμπη Ταγματάρχη δεν μπορεί να υποστηριχθεί, κάτι για το οποίο μάλιστα, όπως είπε, έχει ενημερώσει και τον πρωθυπουργό.


Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για δική της σύγκρουση με τον πρωθυπουργό ή την κυβέρνηση. Και πρόσθεσε με νόημα ότι πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με πιο συλλογικό τρόπο και να μην επιλέγονται φθαρμένα πρόσωπα. Η τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου δείχνει ξεκάθαρα τι πρόκειται να καταγραφεί σήμερα κατά την ακρόαση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία προεδρεύει η ίδια.


Στην ακρόαση θα παρευρίσκεται και ο Νίκος Παππάς (υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα ΜΜΕ). Εξαιτίας αυτού άλλωστε, ότι δηλαδή ήθελε να παρευρίσκεται στην ακρόαση, υπήρξαν ορισμένα... «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ του ιδίου και της κυριας Κωνσταντοπούλου. Η ακρόαση είχε προσδιοριστεί για την περασμένη Πέμπτη (10.30), αλλά ο κ. Παππάς, επειδή θα συνόδευε τον πρωθυπουργό στη Ρίγα της Λετονίας, ζήτησε να γίνει νωρίτερα (08.30) και να είναι... μαζεμένη.


Η πρόεδρος της Βουλής απάντησε στο... αίτημα αρνητικά, ξεκαθαρίζοντας ότι θα τηρηθούν οι κανονισμοί και θα γίνει διεξοδική συζήτηση, καθώς πρόκειται για τη νέα διοίκηση του δημόσιου οπτικοακουστικού φορέα.


Να θυμίσουμε επίσης ότι για την επιλογή Ταγματάρχη – Τσακνή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και οι Αννέττα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτές σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφοι της ΕΡΤ...


Σωτήρης Μανιάτης


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: