7.5.15

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής...


Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής - Νέες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις - Media
ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Και η δεύτερη ημέρα της δίκης αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε...
κλοιό αντιφασιστικών διαδηλώσεων καθώς και κινητοποιήσεων από κατοίκους και φορείς του Κορυδαλλού, που αντιδρούν στην διεξαγωγή της δίκης της στην περιοχή τους. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αλλά και  και οι υπηρεσίες του δήμου.

Η δίκη πιθανότατα θα διακοπεί εκ νέου σήμερα, καθώς, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο δικηγόρος που διόρισε το δικαστήριο σε έναν εκ των κατηγορουμένων, δεν θα αποδεχθεί τον διορισμό του.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό άλλου συνηγόρου, στον οποίον θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να μελετήσει τη δικογραφία.

Στη σημερινή δίκη πάντως αναμένεται να τεθεί επισήμως το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου. 

Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι ο χώρος διεξαγωγής της δίκης βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).

Σημειώνεται ότι την πρώτη μέρα της δίκης, στις 20 Απριλίου, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: