9.5.15

Συγκρίσεις…

xristofilopoulou1_19092014110242
Πυρ και μανία είναι στο ΠΑΣΟΚ με την άρνηση του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει επισήμως τα βιογραφικά των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
 Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που τους ενοχλεί είναι...
που δεν έχουν έτσι επίσημες αποδείξεις επί της αναξιοκρατίας που καταγγέλλουν.

Παίρνοντας, μάλιστα,ευκαιρία από την αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού χθες ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι 13 ‘μίνι υπουργοί’ στις Περιφέρειές τους, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, υποστήριξε ότι τα βιογραφικά «ενός μίνι υπουργού δεν πρέπει να είναι ‘προσωπικά δεδομένα’, όπως επικαλείται ο υπουργός».

Το πιο ενδιαφέρον όμως,είναι ότι η ‘πράσινη’ βουλευτής κατέθεσε στα Πρακτικά της Βουλής συγκριτικό πίνακα των βιογραφικών των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης που επελέγησαν το 2010 (σ.σ. επί κυβερνήσεως Παπανδρέου δηλαδή, που θεσμοθετήθηκαν δικλείδες αξιοκρατίας, αν και αυτό δεν το ανέφερε) και εκείνων που επελέγησαν από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ώστε να καταδείξει ότι μπορεί η κυβέρνηση να δικαιούται να επιλέξει τα στελέχη της διοίκησης, οφείλει όμως να το κάνει με αξιοκρατικά κριτήρια. «Ας κρίνει η Βουλή ποιοι είχαν τα περισσότερα επιστημονικά και διοικητικά προσόντα», είπε.

Δείτε εδώ τον πίνακα, για να κάνετε το ίδιο.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: