6.5.15

Αίτημα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής...

 
...εξετάζεται την Πέμπτη...
Με την εξέταση του αιτήματος του δήμου Κορυδαλλού και της αντιπεριφέρειας Πειραιά για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών συνεχίζεται την Πέμπτη, για 2η ημέρα, η ακροαματική διαδικασία στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η...
εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού που οδήγησε το υπουργείο Παιδείας να μεταφέρει σε γειτονικούς δήμους τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έχει προκαλέσει την αντίδραση γονιών και μαθητών της περιοχής. «Οι μαθητές του Κορυδαλλού "εξορίζονται" από τα σχολεία τους, εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου [Δικαιοσύνης] να βρει κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων ετών» δηλώνει ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στο εσωτερικό της δικαστικής αίθουσας Κορυδαλλού και στο κατά πόσο οι βασικοί κατηγορούμενοι θα εμφανιστούν κατά τη 2η συνεδρίαση του δικαστηρίου. Στην έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, παρόντες στο δικαστήριο ήταν 44 από τους 69 κατηγορούμενους. 

Μεταξύ των απόντων, οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους βουλευτές της ΧΑ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παρόντες ήταν μόνο οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.


Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων, ήταν ο προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: