18.5.15

Διχασμένη η Ν.Δ...

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Προσυνδιάσκεψη του κόμματος στη Ξάνθη,Ολο το βάρος στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα προσπαθεί να μεταθέσει ο Αντ. Σαμαράς, εκτιμώντας ότι...
τις επόμενες ημέρες θα δοκιμαστούν οι αντοχές της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποκλείει το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση μια συμφωνία με τους εταίρους, δίχως να προηγηθεί γενική πολιτική συμφωνία.

Παράλληλα, για να συγκρατήσει τις πιέσεις που δέχεται ο ίδιος στο εσωτερικό του κόμματός του, σπεύδει να προεξοφλήσει ότι «η συμφωνία δεν θα λύσει το εσωτερικό πρόβλημα της κυβέρνησης».

Στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο Αντ. Σαμαράς τονίζει ότι «η Ν.Δ. δεν θα δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση να διαλύσει τον τόπο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται βέβαιος ότι πολύ σύντομα ο Αλ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να κάνει τις επιλογές του «να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές» ή «με τους δικούς του», όπως αναφέρει. «Εκείνο που χρειάζεται ο τόπος οδηγεί σε ρήξη με τους δικούς του» λέει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη.

Πάντως η Ν.Δ. δεν πρόκειται να παρέμβει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση και θα περιμένει τη συμφωνία. Πώς θα τοποθετηθεί δεν είναι ακόμη σαφές.

Οι περισσότεροι βουλευτές συντάσσονται με τον κ. Σαμαρά και τον τόνο που δίνουν με τις καθημερινές τους παρεμβάσεις ο εκπρόσωπος Κ. Καραγκούνης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Γ. Βρούτσης.

Ουσιαστικά η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. προδιαγράφει κυβερνητική κρίση στην καλύτερη περίπτωση, εάν δηλαδή επιτευχθεί συμφωνία και κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: