8.5.15

Ποιο βιβλίο κρατούσε ο Τσίπρας στη Βουλή...


ΦΩΤΟ...
Με το φιλοσοφικό βιβλίο του Σωτήρη Οικονόμου "Θρησκευτικός Λόγος - Το χαλινάρι της...
ελευθεροσύνης" εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας στη Βουλή, στο πλαίσιο της "ώρας του πρωθυπουργού", που εγκαινίασε την Παρασκευή απαντώντας σε δύο ερωτήσεις σχετικά με την Παιδεία και τη διαφθορά - ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο συγγραφέας είχε στείλει ο ίδιος το βιβλίο στον Αλέξη Τσίπρα. Την ώρα της συζήτησης ο πρωθυπουργός κρατούσε και σημειώσεις και μάλιστα πάνω στο χαρτί είχε σχεδιάσει και μια κάλπη, 'αξιοποιώντας' το εθνόσημο στην κορυφή του χαρτιού. 


Πρόκειται για ένα βιβλίο που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: "Υπάρχει στον άνθρωπο έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα ή όχι; Πότε και με βάση ποια στοιχεία δημιουργήθηκε η θρησκεία; Ποιοι ήταν οι πρώτοι θεοί; Ποια είναι η σχέση μεταξύ πιστών και θρησκείας; Γιατί η θρησκεία στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική; Γιατί το ιερατείο εξαπατά τους πιστούς; Ποιους εξυπηρετεί η άμορφη μάζα του άβουλου ποιμνίου; Τι σχέση έχει η πολιτική εξουσία με τη θρησκεία; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού λόγου;".

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή: "Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί απ το θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μην θίγονται τα συμφέροντά της"...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: