21.5.15

Επιβεβαίωση της βούλησης για λύση...

Επιβεβαίωση της βούλησης για λύση επιδιώκει η κυβέρνηση στη Ρίγα - Media...επιδιώκει η κυβέρνηση στη Ρίγα...
Στη Ρίγα της Λετονίας βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις...
εργασίες της 4ης Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Η Σύνοδος ξεκινάει στις 8 και σύμφωνα με πληροφορίες οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά.

Επιπλέον στο περιθώριο της Συνόδου δεν αποκλείεται να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Η Σύνοδος Κορυφής θα ολοκληρωθεί αύριο.

Στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής, πέραν του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρής Μιχόπουλος.

Πάντως, δεν αναμένεται κάποια απόφαση για το ελληνικό ζήτημα, κάτι που απέκλεισε και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μεταξύ, Εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε από την Κομισιόν αποκαλύπτει την πρωτοβουλία των επικεφαλής των ευρωομάδων, για τη σύγκλιση 4μερούς συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, του προέδρου της ΕΚΤ, του προέδρου του Eurogroup και του προέδρου της Κομισιόν, την επόμενη Πέμπτη.

Τη συγκεκριμένη συνάντηση, εφόσον πραγματοποιηθεί είναι πιθανό να ακολουθήσει έκτακτο Eurogroup, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο Brussels Group...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: