8.5.15

ΔΝΤ: Χωρίς μέτρα δεν έχει χρήμα...

ΔΝΤ: Χωρίς μέτρα δεν έχει χρήμα Αμετακίνητο στη σκληρή γραμμή εξακολουθεί να παραμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), επαναλαμβάνοντας πως χωρίς...
εφαρμογή ενός αξιόπιστου προγράμματος μέτρων δεν προβλέπεται παροχή νέων δανείων προς την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρντ, είπε πως «η Ελλάδα δεν θα λάβει περισσότερα χρήματα, εάν δεν υπάρξει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα». Κι αυτό λίγα μόλις μετά τις προειδοποιήσεις του Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, πως εάν δεν διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τότε το ΔΝΤ δεν θα καταβάλλει το μερίδιο που του αναλογεί, από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, όπως είχαν αποκαλύψει οι Financial Times.

Tο 50% περίπου της εκκρεμούσας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ που πρέπει να λάβει από τους δανειστές η Ελλάδα αφορά τη συνεισφορά του ΔΝΤ.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους, αρνούνται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ενημερώνοντας τους Ευρωπαίους για τις διαθέσεις του ΔΝΤ στο Eurogroup της Ρίγας (24 Απριλίου), ο Τόμσεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ταμείο να αποχωρήσει από το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη, τόσο σε όρους χορήγησης κεφαλαίων, όσο και σε επίπεδο πολιτικής στήριξης...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: