3.5.15

Ούτε βήμα πίσω...

Σκληρή γραμμή από Λαφαζάνη-Γλέζο...

Την ώρα που ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group κρίθηκε άγονος αφού οι συνεχείς συνεδριάσεις από την περασμένη Πέμπτη έως και το Σάββατο δεν...
έφεραν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ο κ. Λαφαζάνης δηλώνει σίγουρος ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει το έργο της. «Αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε στο να αλλάξουμε θετικά την κοινωνία, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη» τονίζει.

«Αυτή την ώρα η Ελλάδα δε χρειάζεται απλώς κάποιες κόκκινες γραμμές που να διασώζουν ορισμένα κρίσιμα κεκτημένα, όσο κι αν αυτό είναι αναγκαίο», λέει ο κύριος Λαφαζάνης και εξηγεί πως «η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως ένα θετικό και πολύ συνεκτικό προοδευτικό πρόγραμμα-πακέτο το οποίο να δίνει προτεραιότητα στην απομείωση του χρέους, στην παροχή ισχυρής ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου, που σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων στέλνει σαφές μήνυμα: «Ούτε βήμα πίσω».

Συγκεκριμένα με ένα πλακάτ όπου αναγράφεται το σύνθημα, η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου εικονογραφεί το θέμα που φιλοξενεί για τη νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως πρόκειται για «ακατανόητη επιμονή για μειώσεις συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές διαπραγματεύσεις», από την πλευρά του ΔΝΤ, ενώ το θέμα έχει τίτλο «Βρυξέλλες - Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω». Το κείμενο επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «απομακρύνεται το ενδεχόμενο "έντιμης συμφωνίας"»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: