9.5.15

Χάνονται στη σκόνη...


... και την εγκατάλειψη τα κειμήλια των αντιστασιακών της Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ) ...
Εικόνες που δεν τιμούν κανένα αντικρίζει κανείς στα …ενδότερα της Στοάς Μακάσι!
Τρία και πλέον χρόνια παραμένουν εκεί στοιβαγμένα και...
παρατημένα κομμάτια της Ελληνικής ιστορίας, ιστορικά κειμήλια από τη Μάχη της Κρήτης και την Εθνική Αντίσταση. 

Ο Δήμος Ηρακλείου βάζει πλώρη για ένα σωστό Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
Εικόνες που δεν τιμούν κανένα αντικρίζει κανείς στα …ενδότερα της Στοάς Μακάσι!
Τρία και πλέον χρόνια παραμένουν εκεί στοιβαγμένα και παρατημένα κομμάτια της Ελληνικής ιστορίας, ιστορικά κειμήλια από τη Μάχη της Κρήτης και την Εθνική Αντίσταση.
Ιστορικά κειμήλια που οι οικογένειες των αντιστασιακών εμπιστεύτηκαν στο Δήμο Ηρακλείου πριν χρόνια και στα φιλόδοξα σχέδια του για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Το μουσείο δεν λειτούργησε ποτέ όπως έπρεπε και στο τέλος, μετά από μία πλημμύρα στο χώρο όπου φιλοξενούνταν στην οδό Δουκός Μποφώρ, τα εκθέματα του κατέληξαν στοιβαγμένα, σκονισμένα και αραχνιασμένα μέσα στη Στοά Μακάσι.
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης τύπου της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αριστέας Πλεύρη, που υπογράμμισε ότι για τα εκθέματα αυτά και την παραλαβή και ταυτοποίηση τους –που δεν έχει γίνει ακόμα από το Δήμο Ηρακλείου αφού η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν άφησε τίποτα ως επίσημο έγγραφο- έχει δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία και θα αναλάβει την ταυτοποίηση των κειμηλίων! Κανείς δε γνωρίζει σε ποιόν ανήκει τι, ποιος τα έχει δωρίσει.
«Η κατάσταση είναι οικτρή. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας εμπιστευτεί ο κόσμος και εμείς θα φτιάξουμε αυτό το μουσείο Εθνικής Αντίστασης που οφείλει να έχει η Κρήτη. » κατέληξε η αντιδήμαρχος.
Πάντως η δραματική κατάσταση των κειμηλίων των Κρητών αγωνιστών από τη Μάχη της Κρήτης και την Εθνική Αντίσταση κάνει πλέον ξεκάθαρο ότι απαιτείται ευαισθησία σε θέματα ουσίας και ο Δήμος Ηρακλείου φαίνεται να βάζει τέτοιες προτεραιότητες και να δείχνει ενδιαφέρον σε θέματα που πραγματικά απαιτούν την προσοχή και ενεργοποίηση της πολιτείας.

Δείτε το Φωτορεπορτάζ ΕΔΩ

crete2day

Πηγη kinisienergoipolites.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: