1.5.15

Αργία, ή απεργία;...




"Με την ανασφάλιστη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες πέραν του βασικού 8ώρου, την εργασία τα Σαββατοκύριακα και τους πενιχρούς μισθούς οι διεκδικήσεις του Μάη στην Ευρώπη της λιτότητας είναι περισσότερο από επίκαιρες."...
Οι εργάτες στο Σικάγο το Μάη του 1886 εξεγέρθηκαν απαιτώντας...

οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ψυχαγωγία και οκτώ ώρες ξεκούραση, διεκδικούσαν αυτό που 
τότε έμοιαζε ουτοπία. Τι είναι όμως σήμερα;

Με την ανασφάλιστη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες πέραν του βασικού 8ώρου, την εργασία τα Σαββατοκύριακα και τους πενιχρούς μισθούς οι διεκδικήσεις του Μάη στην Ευρώπη της λιτότητας είναι περισσότερο από επίκαιρες.

Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αφηγείται και προσπαθεί να εφαρμόσει όρους και προϋποθέσεις για αξιοπρεπή εργασία για όλους και όλες.

Ως βάση έχει τεθεί η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Ο αρμόδιος υπουργός τονίζει με κάθε ευκαιρία ότι παρά τις αντιστάσεις των «εταίρων» τα εργασιακά μέτρα της κυβέρνησης θα εφαρμοστούν.

Η κυβέρνηση χρειάζεται την κοινωνία με το μέρος της, χρειάζεται ένα κίνημα διεκδίκησης ζωής και αξιοπρέπειας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα η κουβέντα για τον νέο συνδικαλισμό έπρεπε να έχει ξεκινήσει. Η ανάγκη οργάνωσης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο των εργαζομένων, οι νέες μορφές διεκδικήσεων και δράσης,  απέναντι στο σύστημα διαπλοκής του συνδικαλιστικού δικομματισμού, είναι αναγκαία συνθήκη.

 πηγη 
alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: