13.5.15

Καυγάς Βαλαβάνη - Μητσοτάκη στη Βουλή...

Ο έντονος διάλογος Βαλαβάνη - Μητσοτάκη - ΒΙΝΤΕΟBINTEO...
Έντονο διάλογο είχαν στη βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Αν αποσύρω την τροπολογία θα...
φορολογηθούν κανονικά οι αγρότες. Αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει δοθεί", είπε η κυρία Βαλαβάνη, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη που φώναζε "Γιατί δεν το νομοθετείτε τώρα;"

"Θα το νομοθετήσουμε το δεύτερο μισό του 2015", του απάντησε η κυρία Βαλαβάνη, εννοώντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περαιτέρω ρυθμίσεις για τους αγρότες.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης συνέχιζε να αντιδρά,  με την κυρία Βαλαβάνη να του απαντά εκ νέου σε υψηλούς τόνους: "'Έχει πραγματικά πλάκα. Φέρνετε τους αγρότες να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, δηλαδή η μικρή και μεσαία αγροτιά όλοι μέσα. Σας φέρνουμε μια ρύθμιση που φορολογείται μόνο το πιο πάνω τμήμα και έχετε πρόβλημα... Πραγματικά".

Σημειώνεται ότι στην τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 27 Μαρτίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές"»
προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι παραμένουν αφορολόγητες αγροτικές αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, ενώ θεσπίζεται αφορολόγητο 12.000 ευρώ για αγροτικές επιδοτήσεις και περιορίζεται στο μισό η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: