7.5.15

Μας εγκατέλειψε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Aνακοίνωση της πρωτουβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα"...
Εγκατάλειψη και εν πολλοίς ανατροπή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε ο χαιρετισμός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, στον εορτασμό που οργάνωσε η...
Πρεσβεία του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής, τόσο για τα 25 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, όσο και για την επέτειο της ανεξαρτησίας του κράτους του Ισραήλ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της πρωτουβουλίας Ένα καράβι για τη Γάζα:

Μια επέτειος που τιμάται στις 15 Μαΐου ως Νάκμπα, δηλαδή «Καταστροφή», αφού οδήγησε σε βίαιους εκτοπισμούς ολόκληρων παλαιστινιακών χωριών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα πάνω από 5.000.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες αλλά και στα παλαιστινιακά εδάφη.

Το μήνυμα της κυβέρνησης θέλησε, όπως φαίνεται, να δηλώσει πίστη στο δόγμα Γ. Α. Παπανδρέου που εμβάθυνε και στερέωσε την πολιτική των προκατόχων του, αρχής γενόμενης επί κυβερνήσεως Κων. Μητσοτάκη το 1990 και εγκαινιάζοντας από το 2010 τις σημερινές υποτελείς σχέσεις της Ελλάδας προς το κράτος του Ισραήλ με αιχμή τους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας, της τεχνογνωσίας στην βιομηχανία της ασφάλειας και των κατασταλτικών μέσων.

Μια συνεργασία που ξεκίνησε την ίδια περίοδο που το κράτος του Ισραήλ επιτέθηκε στον Στόλο της Ελευθερίας με πειρατεία των πλοίων σε διεθνή ύδατα, σκοτώνοντας 10 μέλη της αποστολής, τραυματίζοντας βαριά και βασανίζοντας πολλούς άλλους, φυλακίζοντάς και απελαύνοντάς τους.

Καθώς η Ελλάδα προτίθεται να εξακολουθήσει να παρέχει υποστήριξη στο κράτος του Ισραήλ με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, όπως κόμπασε ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος, ας έχουμε κατά νουν ότι οι επόμενες βόμβες που θα πλήξουν νοσοκομεία, σχολεία, λαϊκές αγορές, θα σκοτώνουν άμαχους πολίτες και προπαντός παιδιά ακόμη και στην παραλία της Γάζας, καθώς και τα ασφυξιογόνα, οι πλαστικές σφαίρες και τα πραγματικά πυρά που θα εξοντώνουν τους Παλαιστίνιους στην Δυτική Όχθη θα έχουν και ελληνική αριστερή υπογραφή.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, ας δώσει εξηγήσεις γι' αυτήν την μεταστροφή από τις πάγιες θέσεις του κατά της ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας.

thepressproject,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: