11.5.15

Βαρουφάκης: Σήμερα είχα την πιο φιλική συζήτηση με τον Σόιμπλε...

«Πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα της συμφωνίας»
Εμαθα πράγματα από αυτόν. 

Δεν θα υπαναχωρήσουμε από τις «κόκκινες γραμμές».
ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Για το τετ-α-τετ που είχε με τον Σόιμπλε μίλησε ο Βαρουφάκης, κατά την συνέντευξη Τυπου. Σήμερα ήταν η πιο φιλική συζήτηση που έχουμε κάνει με τον  κ. Σόιμπλε και θεωρώ ότι...
έμαθα πράγματα από αυτόν, είπε. 
Ανέφερε επίσης, πως, εχουμε συμβιβαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε από τις «κόκκινες γραμμές».

Για την ρευστότητα, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «το θέμα της ρευστότητας είναι ένα φλέγον ζήτημα», ωστόσο διευκρίνισε πως «η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΚΤ». 

«Η ΕΚΤ δεν δέχεται εντολές ούτε από εμάς, ούτε από το Eurogroup», τόνισε.

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις πληρωμές των χρεών της, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως «όπως κάθε κυβέρνηση έτσι και η ελληνική σκοπεύει να τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους τους δικαιούχους».

Σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων, εξήγησε πως «οι διαφορές μας έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για κάποιες διαφορές που είναι ανύπαρκτες σχεδόν». Όπως εξήγησε, έχει επιτευχθεί «μεγάλη σύγκλιση», χωρίς όμως συμφωνία, σε τομείς όπως το ΦΠΑ και ιδιωτικοποιήσεις. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι στον τομέα των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, υπάρχουν διαφορές.

«Το βασικό ερώτημα το οποίο τίθεται, είναι εάν οι σειρές αλλαγών τις οποίες έχουμε αποδεχτεί, μόλις αρχίσουμε να τις εφαρμόζουμε, θα οδηγήσουν στο τέλος αυτής της υφεσιακής κατάστασης;», ρώτησε ρητορικά ο κ. Βαρουφάκης.
Δείτε Βιντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: