6.5.15

«Στα μαχαίρια» Πανούσης – Διαμαντόπουλος…

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιάννη Πανούση και του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου με αφορμή τη δήλωσή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τον...
27χρονο Βούλγαρο παιδοκτόνο.

"Όταν ένας υπουργός "ταΐζει"-μέσω της ευκολίας με την οποία αποδέχεται την ύπαρξη αυτοδικίας-το πιο συντηρητικό και εκδικητικό κομμάτι της κοινωνίας, αναγκάζοντας συντρόφους να αρθρογραφούν με τέτοιο περιεχόμενο σε φίλια μέσα τότε δεν ψιχαλίζει..." έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη στο Facebook, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη δήλωση και ανεβάζοντας στο προφίλ ένα άρθρο με τίτλο "Αρκετά κ. Πανούση" το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα rednotebook.gr που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος επανήλθε με νέα ανάρτηση την Τετάρτη το πρωί, συγκρίνοντας τις δηλώσεις του κ. Πανούση για τον παιδοκτόνο, με εκείνες του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος μιλώντας στο Mega τόνισε ότι σε τέτοιες έντονα φορτισμένες στιγμές δεν προτιμάς να εξοικειώσεις με την ιδέα της αντεκδίκησης, αλλά να μιλήσεις για την ανάγκη της δικαιοσύνης.

"Αφήνω στη κρίση σας την αναπόφευκτη σύγκριση μεταξύ των δύο αλλά και υπενθυμίζω τις τοποθετήσεις του Πανούση σε σημεία που είχε επιλέξει η αντιπολίτευση για να ασκήσει "αντιπολίτευση" στο πιο προοδευτικό νομοσχέδιο Υπ.Δικαιοσύνης που είχε κατατεθεί τα τελευταία χρόνια..." έγραψε.

Η αντίδραση Πανούση

"Αυτοί που κάθε τρεις και λίγο ζητάνε την παραίτησή μου ή την αποπομπή μου δεν βαρέθηκαν; Μήπως είδαν ή διάβασαν τα ποσοστά της κοινής γνώμης για την επέμβαση στην κατειλημμένη από μη πανεπιστημιακούς Πρυτανεία; Δεν κατανοούν ότι βρίσκονται πολύ μακρυά από την κοινωνία και απλώς αυτο-αλληλο-βαυκαλίζονται ότι είναι κήνσορες των πάντων (πλην του εαυτού τους);" έγραψε από την πλευρά του στο Facebook ο Γιάννης Πανούσης, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Διαμαντόπουλο, με τον οποίο είχε έρθει σε αντιπαράθεση για την είσοδο των ΜΑΤ στην Πρυτανεία.

Ο κ. Πανούσης έδωσε συνέχεια με συνέντευξη του στην ιστοσελίδα tvxs όπου όταν ρωτήθηκε εάν έχει δεχθεί ποτέ ανοιχτή παρέμβαση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Δεν με ενοχλεί κανένας επισήμως. Το ότι ο κύριος Διαμαντόπουλος ζήτησε να μαζευτούν υπογραφές για να με διώξουν, ή το ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μία ανακοίνωση ότι παραβίασα το άσυλο, ή ότι αύριο μπορεί να βγάλουν μία ανακοίνωση ότι η δήλωση μου προσβάλει κάτι… αυτό γίνεται. Αλλά δεν με παίρνει κανένας να με φοβίσει ή να με απειλήσει. Έλεος!"

Διαμαντόπουλος για Πανούση: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην

Μετά τις νέες δηλώσεις του Γιάννη Πανούση, δεν άργησε η ανταπάντηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ξανά μέσω Facebook: "Ο-κατά τα άλλα-νηφάλιος Αν.Υπ.Προ.Πο μέσα στον πανικό,που του έχει προκληθεί από τις αντίδρασεις σε δηλώσεις και πράξεις του,έφτασε σε συνέντευξη του να δηλώσει πως έχω ζητήσει την συλλογή υπογραφών για την αποπομπή του...«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην».

Μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος έγραψε και κάτι ακόμη, αναφορικά με το θέμα, κάτω από τα σχόλια των φίλων του στο Facebook σε προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις του:



"Φίλες" & "φίλοι" έπειτα από τα σχόλια που εχουν γραφτεί και κινούνται σε συγκεκριμένο πνεύμα,διαμορφώνοντας επίδικα θέλω να αποτυπώσω την γνώμη μου για την ουσία τους.
Η "προοδευτικότητα" κάποιου-ας από εμάς κρίνεται προφανώς από τη στάση μας απέναντι σε γεγονότα.

Έτσι όταν έχουμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση εύκολη,ανέξοδη,επιφανειακή χωρίς επιπτώσεις τότε πολύ εύκολα μπορούμε να ΜΗΝ είμαστε ρατσιστές,σεξιστές,ξενοφοβικοί,μισαλλόδοξοι και πολλά άλλα,όμως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.
Έτσι λοιπόν η πραγματική προσωπική ή συνολική-κοινωνική δοκιμασία έρχεται στην χειρότερη των περιπτώσεων,από αυτή την άποψη γι αυτό λέγεται και σχηματικά πως ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι η συμπεριφορά της απέναντι στους "περιθωριακούς" της.

Δεν θέλω να κουράσω για τον διαφωτισμό και τις κατακτήσεις σε επίπεδο δικαιωμάτων του ανθρώπου που θεωρούνται δεδομένα και για τους πιο απάνθρωπους της κοινωνίας μας αλλά θέλω να επισημάνω πως η αυτοδικία ένεχει τον χειρότερο πρωτογονισμό όπως επίσης πως το ζήτημα της θανατικής ποινής εχει εγερθεί τα τελευταία χρόνια από τους ναζί της Χ.Α και τον Βορίδη του οποίου το παράδειγμα για την αιτιολόγηση της σκέψης για επαναφορά ήταν ο υποτιθέμενος βιασμός και δολοφονία εγκύου γυναίκας...

Θεωρώ πως κάθε πολίτης αλλά μακράν περισσότερο αιρετοί άνθρωποι που αποφασίζουν για τις τύχες της κοινωνίας μας ΔΕΝ πρέπει να λειτουργούν με το θυμικό και ούτε να το "δικαιολογούν" έστω με την αποδοχή της ύπαρξης του σε πράξεις σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση"...


Δεν υπάρχουν σχόλια: