22.5.15

Στενές επαφές μέχρι τη συμφωνία...




«Οι κκ. Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενές επαφές, ενώ συμφώνησαν επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να...
συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της», δήλωσε ο Γερμανος κυβερνητικος εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το πέρας της συνάντησης στη Ρίγα.


Παράλληλα, ο  Ζάιμπερτ επισήμανε ότι το κλίμα κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης ήταν «θετικό και φιλικό». 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι δύο ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη αυτή και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά αν χρειαστεί ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία. 
Συζήτησαν τόσο τους όρους της συμφωνίας όσο και την επόμενη μέρα. Ειδικότερα, εμφανίστηκαν θετικοί  σε επενδυτικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που θα κλείσει το τρέχον πρόγραμμα. 
"Αγκάθι" παραμένει η επιμονή στην ανάγκη να συμφωνήσει και το ΔΝΤ προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

 Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι η ελληνική πλευρά δεν περίμενε από το ραντεβού να κλείσει κάποια συμφωνία, αλλά να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-πιστωτών εντός του Μαΐου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: