19.5.15

Εταιρεία με έδρα τα Νησιά Κέιμαν...

... εκλέκτορας της Εθνικής Βραζιλίας!...
Η Εθνική Βραζιλίας έχει κατά καιρούς στις τάξεις της μερικούς από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Εχει κατακτήσει τρόπαια, έχει επιτυχίες, αλλά και...
σημαντικές αποτυχίες, όπως η εντός έδρας ήττα της από τη Γερμανία με 7-1 στον ημιτελικό του περσινού Μουντιάλ.

Πολλές φορές οι απλοί φίλαθλοι έχουν αναρωτηθεί για την επιμονή σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, ενώ εντύπωση προκάλεσε η κλήση του Κακά στην αποστολή για το επικείμενο Κόπα Αμέρικα. Η εφημερίδα Estadao ίσως να έχει την απάντηση...

Σε χθεσινό της δημοσίευμα, αποκαλύπτει πως από το 2006 και μετά τις επιλογές των ποδοσφαιριστών που θα καλούνται στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας δεν την κάνει ο εκάστοτε προπονητής, αλλά μια εταιρεία ονόματι ISE! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο ανάμεσα στην εταιρεία και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, όπου αναφέρεται πως «μόνον οι εμπορικοί συνεργάτες της ομοσπονδίας θα μπορούν να επιλέγουν τους παίκτες που θα παίζουν στην εθνική ομάδα.

Ο προπονητής και το τιμ του δεν μπορούν να έχουν λόγο πέρα από μερικές εξαιρέσεις. Συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, επιλεγμένοι από την ISE, θα πρέπει να είναι βασικοί σε κάθε ματς, εκτός αν υπάρχει εγκεκριμένο ιατρικό πόρισμα που να υποδεικνύει το αντίθετο»!

Επίσης, τονίζεται ότι «αν ένας νέος παίκτης κληθεί στην ομάδα, θα πρέπει να είναι ίσης αγοραστικής αξίας με αυτόν που θα πάρει τη θέση του»... Η εταιρεία πληρώνει ένα ποσό, ύψους 2.000.000 ευρώ ανά αγώνα στη βραζιλιάνικη ομοσπονδία. Ομως, το 2011, έπειτα από ένα φιλικό με την Αίγυπτο, έδωσε μόνο τα μισά, διότι δεν αγωνίστηκαν οι Νεϊμάρ, Κακά, Νταμιάο κ.λπ.

Η ISE είναι εταιρεία με έδρα τα Νησιά Κέιμαν και θεωρείται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, «βιτρίνα» του σαουδαραβικού κολοσσού Dallah Al-Baraka.

Δεν υπάρχουν σχόλια: