25.5.15

Η Ραχήλ αμφισβήτησε τo πλεόνασμα του Λάμπη...

Με εντάσεις συνεδριάζει η Επιτροπή για το ΔΣ της ΕΡΤ - Καταψηφίζει η Ραχήλ (LIVE)
Αντικαταστάθηκε ο Θ. Πετράκος που διαφωνούσε με το διορισμό Τσιτσιμπίκου...
Η Ραχήλ Μακρή, τάραξε τον Τσιτσιμπίκο στις ερωτήσεις. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε άρθρο του, με το οποίο,  «ήθελε να αποποιηθεί τις ευθύνες του, παίζοντας την κολοκυθιά, καθώς...
σε άρθρο του έλεγε ότι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές ευθύνονται με τις απεργίες». «Πιστεύετε ότι για το μαύρο της ΕΡΤ φταίνε οι εργαζόμενοι;» τον ρώτησε η Μακρή.

Ο Ταγματάρχης είπε μεταξύ άλλων, πως, «δεν είναι δεοντολογικά ορθό να απομονώνετε φράσεις». 

Η Ραχήλ Μακρή ρώτησε για πιθανές ποινικές εκκρεμότητες του  Ταγματάρχη για την υπόθεση δικαιωμάτων των αγώνων Champions League. Ο ίδιος  ειπε ότι δεν υπάρχει καμία ποινική εκκρεμότητα και σημείωσε πως επι δικής του θητείας η ΕΡΤ έκλεισε καλύτερο «πακέτο» από από αυτό της προηγούμενης διοίκησης και με λιγότερα χρήματα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε τα επιχειρήματα του Ταγματάρχη περί πλεονασμάτων της ΕΡΤ κατά την παλαιότερη θητεία του, λέγοντας, πως,  «μελετώντας τα επίσημα στοιχεία, είδα ότι το 2012 δεν αναρτήθηκαν ισολογισμοί. Το 2011 υπήρξε πλεόνασμα που βασίστηκε στις μειώσεις μισθών και προσωπικού. Με αυτά τα στοιχεία καμία πολυεθνική δεν θα σας κρατούσε. Επομένως, η δέσμευση του πρωθυπουργού για αξιοκρατική διοίκηση δεν διασφαλίζεται. Γι' αυτό και εισηγούμαι αρνητικά, προκειμένου να προστατεύσω την κυβέρνηση, τους εργαζομένους και την κοινωνία».

Τέλος, αντικαταστάθηκε ο Θ. Πετράκος που διαφωνούσε με το διορισμό Ταγματάρχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: