14.5.15

Το βαγόνι της ντροπής...

Το βαγόνι της ντροπής: Πρόσφυγες σε συνθήκες ασφυξίας στο τρένο φάντασμα
Πρόσφυγες σε συνθήκες ασφυξίας στο τρένο φάντασμα (BINTEO)...
Δραματικές στιγμές έζησαν 93 πρόσφυγες, ανάμεσά τους 18 ανήλικες και πολλές έγκυες γυναίκες από την Συρία, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν την Τετάρτη τα ξημερώματα σε εμπορικό τρένο στην...
Γευγελή, στην ΠΓΔΜ  χωρίς να μπορούν να πάρουν στην κυριολεξία αέρα. Στοιβαγμένοι επί δέκα περίπου ώρες στο ακινητοποιημένο εμπορικό τρένο και νομίζοντας ότι θα κατευθυνθούν προς την Σερβία, χτυπούσαν τις πόρτες ζητώντας βοήθεια μέχρι που το τρένο επέστρεψε πίσω στην Ειδομένη και μέσω μιας κλήσης ανάγκης στο 112 εντοπίστηκαν από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ και την αστυνομία της Ειδομένης.
Δείτε το βίντεο από το Οδοιπορικό στην Ειδομένη

Δέκα ώρες ασφυξίας
«Αρχικά ξεκινήσαμε περίπου 200-300 άτομα που φτάσαμε στην Ειδομένη μετά από ένα μακρύ ταξίδι από την Αθήνα, το μεγαλύτερο μέρος με τα πόδια. Αφού δώσαμε στον διακινητή περίπου 1500 ευρώ το άτομο φτάσαμε στην Γευγελή όπου μας έβαλαν σε ένα τρένο το οποίο προοριζόταν για εμπορεύματα και όχι για ανθρώπους» λέει ο Μοχάμεντ Ζαχαρία 31 χρονών. «Στόχος μας ήταν να φτάσουμε στην Γερμανία όπου άλλοι έχουμε συγγενείς και άλλοι αναζητούμε δουλειά» συνεχίζει.
Τα βαγόνια σφραγίστηκαν και το τρένο έμεινε ακινητοποιημένο επί ώρες.
«Κάποια στιγμή άνοιξαν οι πόρτες η αστυνομία της ΠΓΔΜ κατέβασε κάποιους ενώ στο δικό μας βαγόνι ξαναέκλεισε την πόρτα ενώ είδε σε τι κατάσταση βρισκόμασταν»
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: