22.5.15

Σακελλαρίδης: Ώριμες οι συνθήκες για συμφωνία εντός Μαΐου...

 «Oι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να κλείσει η συμφωνία εντός Μαΐου» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει και το...
ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η συμφωνία θα περιέχει «όλα τα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι  συνεχίζουν να υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», από τις οποίες η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί, υπενθυμίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει εκλεγεί στη βάση μιας συγκεκριμένης λαϊκής εντολής».

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανταλλαγμάτων προκειμένου να βρεθεί λκύση μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, επανέλαβε, ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα μείωσης των συντάξεων, ενώ αναφορικά με τον ΦΠΑ είπε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή μία αύξηση που εντείνει τη λιτότητα με τρόπο κοινωνικά άδικο. Τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εταίρων για αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα της ενέργειας στο 23%.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει την καθιέρωση τριών συντελεστών (7%, 11% και 22%), ενώ οι θεσμοί αντιπροτείνουν την καθιέρωση δύο συντελεστών (11% και 22%) - κάτι, που όπως είπε, η κυβέρνηση απορρίπτει «απολύτως».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί πως η συμφωνία θα κατατεθεί στο σύνολό της στη Βουλή, ενώ εξέφρασε, τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν θα παραβιάζει την λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο Μega, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα με τον υπουργό Οικονομικών και σημείωσε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: