11.5.15

Ντάισελμπλουμ: Χρειάζεται κι άλλος χρόνος...


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Eurogroup...
«Η Ελλάδα είναι στο κέντρο ενδιαφέροντος. Ενημερωθήκαμε από τους θεσμούς για τις συνομιλίες. Αναγνωρίζουμε το...
γεγονός οτι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σε σχέση με την τελευταία μας συνάντηση. Οι συζητήσεις πλέον είναι πιο αποτελεσματικές. Χρειάζεται, ωστόσο, κι άλλος χρόνος για να φτάσουμε σε μια λύση. Παράλληλα, χαιρετίζουμε την πρόθεση των Ελληνικών Αρχών να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να έχουμε εν ευθέτω χρόνο ένα αποτέλεσμα. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραμένει το σημείο αναφορά. Θα περιμένουμε μέχρι να μας πουν οι θεσμοί ότι όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσουμε», ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλούμ κατά την συνέντευξη Τυπου, αμέσως μετά το πέρας του Eurogroup.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Eurogroup:

«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.
Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.
Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω. 


Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: