9.5.15

Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στις καθαρίστριες...

Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στις καθαρίστριες όταν έκλεισαν οι κάμερες
... όταν έκλεισαν οι κάμερες...
Από τις ειδήσεις που μονοπώλησαν την επικαιρότητα την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν και αυτή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. 

Δύο χρόνια μετά την...
έναρξη του αγώνα τους για την επαναπρόσληψη και λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της δικαίωσής τους, οι γυναίκες που έγιναν γνωστές σε όλη την Ευρώπη για τον αγώνα τους βρέθηκαν στο Μαξίμου για να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα. 

Όσα έγιναν εκείνη την ημέρα μας διηγείται η Δήμητρα Μανώλη, μία από τις 40 καθαρίστριες που βρέθηκαν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό : «'Ηταν μια συνάντηση πολύ ζεστή αυτή με τον πρωθυπουργό.'Ηταν σαν να συναντήσαμε έναν πολυ δικό μας άνθρωπο». 

Εξάλλου, όπως τονίζει η κυρία Μανώλη δεν ήταν η πρώτη φορά που οι καθαρίστριες βρέθηκαν με τον αρχηγό της κυβέρνησης. «Είχαμε συναντηθεί μαζί του και πριν από δύο χρόνια, τότε βέβαια ήταν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και του εξέθεσαμε τα αιτήματά μας και όχι πρωθυπουργός, αλλά η συμπεριφορά του δεν ήταν αλλαγμένη στο ελάχιστο. Αυτήν τη φορα, όμως, ήταν εκείνος που μας κάλεσε να τον συναντήσουμε» επισημαίνει η κυρία Μανώλη.

«Η συνάντηση μαζί του κράτησε γύρω στα 45 λεπτά και έγινε σε πολύ όμορφο κλίμα. Στην ουσία ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση, αφού το δικό μας θέμα πια έχει κλείσει και σε λίγες ημέρες θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας» τονίζει η κυρία Μανώλη.

Το πρώτο που τους είπε ο πρωθυπουργός ήταν: «Συγχαρητήρια. Μας δίνετε δύναμη για να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις. Παίρνουμε κουράγιο από εσάς και τον αγώνα σας που δικαιώθηκε. Ολο αυτό που κάνατε ήταν πολύ σημαντικό. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που μας είπε. Ηταν πολύ εγκάρδιος μαζί μας και μας υποδέχθηκε πολύ θερμά». 

Η δικαιωμένη- πλέον- καθαρίστρια μας αποκαλύπτει τα...dessous της συνομιλίας τους: Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε τα σκαλιά και μας προϋπάντησε...Αυτό μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση».

Οσο για τι τους κέρασαν ; «Είχε πολλή ζέστη και μας προσέφεραν κουλουράκια και παγωμένα αναψυκτικά. Τα ήπιαμε με την καρδιά μας μαζί με τον πρωθυπουργό». 

«Την χαρήκαμε όλες πολύ αυτήν την συνάντηση, αλλά πιο πολύ απ' όλα έχουμε χαρεί για το γεγονός ότι πλέον επιστρέφουμε στις δουλειές μας και στις οικογένειές μας μετά από αγώνες δύο ετών. Στην ουσία επιστρέφουμε στη ζωή». 

Το χρονικό του αγώνα των καθαριστριών

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: