8.5.15

Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία...

Στην τελική ευθεία για τη συμφωνία
Κρίσιμη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup...
Το νεύμα των δανειστών ότι η πρόοδος των διαπραγματεύσεων φέρνει προς το τέλος τη συμφωνία και ανοίγει τη...
ρευστότητα περιμένει η κυβέρνηση.

Το απόγευμα συνεδριάζει το Euroworking group και εκεί η κυβέρνηση περιμένει να πάρει το πράσινο φως για μια κοινή δήλωση προόδου στο Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως όλα δείχνουν, η διαπραγμάτευση έχει φτάσει σε κρίσιμη καμπή και απομένει να ξεπεραστούν τα μεγάλα εμπόδια του ασφαλιστικού και των εργασιακών.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Ελπίζω τη Δευτέρα πως θα δοθεί ένα σήμα προόδου και [θα πουν] ότι μία συμφωνία είναι ορατή» δήλωσε ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον Guardian.

«Oι συζητήσεις μέχρι τώρα δείχνουν πως υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και στα πολιτικά μέτρα και ως εκ τούτου πιστεύω πως μια συμφωνία είναι εφικτή και προς το συμφέρον όλων» πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για μια βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» υπογράμμισε.

Πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα ο Γιάννης Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ωστόσο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών. «Δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποιου είδους εντυπωσιακά αποτελέσματα -αυτό δεν είναι πιθανό», είπε...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: